Ford Pro maak de specificaties van de nieuwe E-Transit Custom bekend

Ford E-Transit Custom

Ford deelde afgelopen voorjaar al wat foto’s van de nieuwe generatie van het kleine broertje van de Ford E-Transit. De Amerikaanse autofabrikant geeft nu ook de specificaties vrij. De Ford E-Transit Custom krijgt een hoog trekvermogen en laadvermogen, en dankzij een ultramodern accupakket ook een heel acceptabele actieradius.

Varianten

De Ford E-Transit Custom wordt aangeboden met een enkele en dubbele cabine, en ook als personenbus. Afhankelijk van de carrosserievariant is er keuze uit twee wielbasissen en twee dakhoogten. In de gesloten versie biedt de E-Transit Custom 5,8 tot 9,0 kubieke meter laadruimte en een laadruimte met een lengte tot 3,45 meter. Daarmee kunnen tegelijkertijd vijf personen en voorwerpen tot drie meter lang worden vervoerd. Het voertuig is met het lage dak minder dan twee meter hoog en kan dus ook in de meeste parkeergarages.

Net als de grotere E-Transit, heeft ook de E-Transit Custom een onafhankelijke achterwielophanging. Dit verhoogt het rijcomfort, maar vergroot ook het volume van de laadruimte en maakt een lagere indeling van de laadvloer mogelijk. De zijdelingse schuifdeur opent nu 1,30 meter breed, dat is volgens Ford verder dan bij de andere bedrijfsvoertuigen in deze klasse. Ook is er een optioneel L-vormig tussenschot beschikbaar.

Twee aandrijflijnen

De nieuwe Ford E-Transit Custom zal verkrijgbaar zijn met twee verschillende aandrijflijnen, die allebei de achterwielen aandrijven. Er is keus tussen een aandrijflijn van 100 en 160 kW, beide met een koppel van 415 Nm. Opvallend is dat zowel fysieke laadvermogen (1.100 kilo) als het maximale aanhangergewicht (2.000 kilo) gelijk zijn aan die van de dieselversie.

De ingenieurs van Ford hebben het wiel opnieuw uitgevonden. Het stuurwiel, wel te verstaan. Als deel van het Mobile-Office pakket kun je de rand ervan namelijk kantelen, tot het helemaal vlak ligt. Ideaal om de pizzadoos op te leggen, of de schrijfblok, of als je hem alleen een beetje kantelt ook de laptop. Een leuke vondst, die de gebruikers ongetwijfeld zullen waarderen.

Pouchcellen

Nu terug naar de specificaties. Zoals gezegd geeft Ford de E-Transit Custom een ultramodern accupakket, dat uit zogenaamde pouch-cellen bestaat, net als dat van de Ford F-150 Lightning pick-up. Deze hebben een twaalf procent hogere energiedichtheid dan in de grotere E-Transit. Het accupakket heeft een capaciteit van 74 kWh, waarmee de E-Transit Custom volgens Ford een actieradius van 380 kilometer zou moeten halen. Dat is dus best wel bruikbaar. Ford heeft de cW-waarde is met meer dan tien procent verbeterd ten opzichte van de huidige Custom-generatie, wat uiteraard ook positieve gevolgen voor de actieradius heeft. De maximale laadsnelheid aan de snellader (125 kW) is prima en aan de normale laadpaal kun je de elektrische Ford met 11 kW opladen.

Ideaal voor de Last Mile

Prettig is ook het zogenaamde ‘One Pedal Driving’, dat met de Ford E-Transit Custom. Vooral in de Last Mile is het ideaal dat je maar één pedaal nodig hebt om de auto sneller en langzamer te laten rijden, én daarmee ook tot stilstand kunt laten komen.

Voor de bezorgdiensten is de Delivery Assist een interessante functie. Die schakelt automatisch de alarmlichten in, sluit de ruiten en vergrendelt de portieren wanneer de parkeerstand is ingeschakeld. Bij terugkomst kun je zonder de sleutel te gebruiken instappen en starten, waarbij alarmlichten uitgaan en ook de ramen in de vorige stand worden gesteld. Die digitale sleutel zorgt er ook voor dat de verschillende gebruikers geen verschillende sleutels nodig hebben.

Bovendien waarschuwt de SecuriAlert functie de gebruiker als iemand toegang tot het voertuig probeert te krijgen en kun je de auto ook op afstand vergrendelen en ontgrendelen.

Connected

Uiteraard is de nieuwe Ford E-Transit Custom helemaal ‘connected’. De software en functies kunnen via over-the-air updates worden bijgewerkt. Uiteraard is de Ford E-Transt Custom ook geschikt voor diverse telematicadiensten zodat vlootmanager altijd op de hoogte zijn van de actuele locatie en oplaadstatus van het voertuig.

Verkrijgbaar vanaf eind 2023

De E-Transit Custom zal vanaf het najaar van 2023 in Kocaeli, Turkije, worden geproduceerd door de Turkse joint venture Ford Otosan. De Transit E-Custom zal dan ook pas eind 2023 op de markt komen. Ford garandeert de batterij en de andere hoogspanningscomponenten gedurende acht jaar of tot 160.000 km. De verkoopprijzen zijn nog niet bekend.

Vorig artikelNieuwe Aito M5 EV op Huawei DriveOne platform
Volgend artikelGetest: de BYD Han – veelbelovend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in