Ford onthult binnenkort tweede elektrische bedrijfswagen

compacte elektrische Ford bestelwagen

De bedrijfswagendivisie van Ford en het nieuwe bedrijfsonderdeel Ford Pro, dat producten en diensten voor commerciële en wagenparkklanten zal aanbieden, kondigt een tweede elektrische bedrijfswagen aan. Op maandag 9 mei zal men waarschijnlijk een elektrische bestelwagen van 3,0 ton onthullen.

Dit model is al eens gespot als gecamoufleerd prototype en zal waarschijnlijk volgend jaar al op de markt komen. Zoals uit onderstaande teaser valt op te maken, is deze bestelwagen een maatje kleiner dan de Transit. Het nieuwe model dat Ford begin volgende maand gaat onthullen, wordt in samenwerking met VW Bedrijfswagens ontwikkeld en moet ook dienen als basis voor de opvolger van de Volkswagen T6.1.

Nog meer elektrische bedrijfswagens

Ze geven dus flink gas bij Ford, dat onlangs aangekondigde dat het van plan is om tegen 2024 vier nieuwe elektrische bedrijfswagens in Europa te introduceren. Het aanbod zal dan twee series in het segment van de stads- en compacte bestelwagens omvatten, die steeds als MPV en als bedrijfswagen worden aangeboden. Volgende maand kunnen we al de eerste exemplaren van de elektrische Ford E-Transit tegemoetzien.

Op weg naar de nuluitstoot

De aankondigingen van de elektrische bedrijfswagens markeren een volgende mijlpaal voor de Amerikaanse autofabrikant. Deze heeft aangekondigd dat men in Europa streeft naar nuluitstoot voor alle nieuwe voertuigen van het Amerikaanse merk alsmede klimaatneutraliteit van de Europese aanwezigheid van Ford – inclusief fabrieken, logistiek en toeleveranciers – tegen 2035.

Vorig artikelLexus introduceert met de RZ 450e zijn tweede elektrische model
Volgend artikelAmerikaanse Indi EV waarschijnlijk ook in Europa verkrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in