Ford: Nieuwe laadservice met NewMotion-verbinding

Ford heeft de details van de laadstrategie vrijgegeven voor de toekomstige elektrische modellen. Met de laadservice komen binnen Europa 125.000 laadpunten beschikbaar. Daarnaast wil Ford ook een wallbox aanbieden. Bij de presentatie van het laadconcept is Ford ook nader ingegaan op de eerste technische details van de voor 2020 aangekondigde elektrische SUV.

Ford Charging Solutions

Met het systeem “Ford Charging Solutions”, waarin ook de FordPass-app is opgenomen, kunnen klanten nu gebruikmaken van het openbare laadnetwerk van NewMotion, met 125.000 locaties in Europa. Daarnaast is er toegang tot de snelladers van de door Ford mede opgerichte joint venture Ionity. De exacte prijzen voor de laadservice worden door de autofabrikant nog niet genoemd.

Met de NewMotion-samenwerking is de dekking van de Ford laadinfra in Europa aanzienlijk beter dan in de VS. Het FordPass-laadnetwerk omvat daar 12.000 laadstations met 35.000 laadpunten. Ford werkt in de VS samen met Greenlots en met de DC-snelladers van de VW-dochter Electrify America.

Ted Cannis, directeur Global Electrification, Ford Motor Company, stelt: “Klanten die overwegen een elektrisch voertuig te kopen, hebben angst voor een lege batterij en het lastig kunnen vinden van een laadstation.” “Door gemakkelijke toegang te bieden tot het grootste netwerk van openbare snellaadstations in Europa, nemen we drempels weg en stellen we meer klanten in staat deel te nemen in de wereld van elektromobiliteit “.

Wallbox voor thuisladen

Het Ford-laadconcept omvat ook een wallbox voor thuis. Volgens Ford is uit onderzoek gebleken dat klanten de mogelijkheid om hun elektrische auto thuis te laden belangrijk vinden. Naast de standaard “Granny”-laadkabel voor het opladen via een 220 Volt wandcontactdoos (Schuko), zou het via de optionele wallbox mogelijk zijn om de elektrische auto in één nacht volledig op te laden.

Verder heeft Ford ook een interessant detail prijsgegeven van de door de Mustang geïnspireerde en voor 2020 aangekondigde performance SUV. Bij een snellaadstation zou het nog steeds niet nader genoemde elektrische model met 150 kW kunnen snelladen en dan binnen 10 minuten de batterij zodanig hebben opgeladen dat er weer een range van 93 kilometer is “. Het model werkt waarschijnlijk met een accuspanning van 400 volt en kan het maximale laadvermogen van een tot 350 kW ontworpen HPC-lader dus niet volledig benutten. Met een aangekondigd WLTP-bereik van “meer dan 600 kilometer”, zou de Ford SUV de Audi e-tron, die ook met 150 kW kan laden, overtreffen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven