Ford investeert half miljard in nieuwe Tesla-rivaal

Autofabrikant Ford gaat 500 miljoen dollar investeren in Rivian, een start-up voor elektrische auto’s die algemeen wordt gezien als een potentiële concurrent voor Tesla.

Rivian, gevestigd in de Amerikaanse staat Michigan, is van plan tegen het einde van volgend jaar een pick-up truck en een SUV te produceren. Beide modellen worden gevoed door accupacks en zijn ontworpen als luxe voertuigen waarmee wordt gemikt op consumenten die tot nu toe in veel gevallen kiezen voor Tesla.

Internetgigant Amazon investeerde in februari al $ 700 miljoen in Rivian. Ford hoopt door het partnerschap versneld een ​​reeks elektrische auto’s en vrachtwagens op de markt te kunnen brengen. Rivian plant naast de twee geplande auto’s volgens onofficiële bronnen nog eens zes nieuwe modellen voor 2025. De Rivians zijn op papier snel, sterk en hebben een enorme actieradius.

Bron: AD.nl/auto

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven