Ford Cologne Electrification Center

Ford-fabriek in Keulen wordt inderdaad ‘elektrisch’

Er waren al geruchten dat Ford elektrische auto’s gaat bouwen in de fabriek in Keulen. Dat is gisteren officieel bevestigd. Bovendien wordt de fabriek een echte elektrische “hub”, die de Amerikaanse autofabrikant het “Ford Cologne Electrification Center” gaat noemen.

Enorme investering

Na de Ford Mustang, die in Mexico van de band loopt, zal Ford in Keulen zijn tweede elektrische model gaan bouwen. Dat heeft, zoals eerder bekend is gemaakt, het Volkswagen MEB-platform als basis. Hiermee wil Ford maar liefst 600.000 elektrische auto’s gaan bouwen. Om die auto’s te kunnen bouwen, gaat Ford de fabriek in Keulen ombouwen en moderniseren. Hiermee is een investering van een miljard dollar (ongeveer 830 miljoen euro) gemoeid. in de modernisering van haar automobielproductie in Keulen.

Ford Cologne Electrification Center

Met de investering zal Ford de fabriek in Keulen-Niehl uitbreiden tot het “Ford Cologne Electrification Center”. In deze fabriek zal vanaf 2023 het eerste elektrische volumemodel van Ford in Europa van de productielijn rollen. Bovendien onderzoekt Ford de mogelijkheid om in Keulen een tweede elektrische model te gaan bouwen. Dit maakten Stuart Rowley  (CEO Ford Europa) en Gunnar Herrmann (Managing Director Ford-Werke) gisteren bekend. “De race om Europa te elektrificeren is in volle gang, en Ford Cologne Electrification Center zal onze toekomstige elektrische voertuigen voor klanten in heel Europa bouwen,” aldus Stuart Rowley. De technische ontwikkeling vindt plaats in nabijgelegen Europese ontwikkelingscentrum van Ford in Keulen-Merkenich. Ford wil vanaf 2030 overigens alleen nog maar elektrische auto’s aanbieden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven