Ford E-Transit maakt zijn Europese debuut

Ford E-Transit

De Ford E-Transit, de eerste volledig elektrische bedrijfswagen van de Amerikaanse autofabrikant, maakt zijn Europese debuut op de Commercial Vehicle Show in Birmingham. De E-Transit biedt hetzelfde laadvolume als de conventionele variant en biedt een bovengemiddelde elektrische actieradius.

Praktijktest

Voorafgaand aan de marktintroductie van de nieuwe Ford E-Transit zullen diverse Europese wagenparkklanten van Ford beginnen met praktijktests met het elektrische bedrijfsvoertuig. Over een periode van zes tot twaalf maanden moeten gemeenten zoals de stad Keulen, postbezorgers, nutsbedrijven, pakketdiensten en levensmiddelenbezorgers uit Groot-Brittannië en Noorwegen de voordelen en zwakke punten van het volledig elektrische voertuig aan het daglicht brengen. Voor de tests zullen verschillende varianten van de E-Transit met een bruto voertuiggewicht tussen 3,5 en 4,25 ton worden gebruikt, waaronder een chassis met koel- en boxcarrosserie, kippers en diepladers.

Groot aantal configuraties

Klanten kunnen de Ford E-Transit in het vierde kwartaal van dit jaar bestellen. De eerste leveringen verwacht men volgend voorjaar. Ford zal de E-Transit leveren in een groot aantal configuraties met verschillende wielbasissen en dakhoogtes, met bruto voertuiggewichten van 3,5 tot 4,25 ton. Ze hebben standaard de “FordPass Connect Modem” aan boord die een hoog niveau van connectiviteit mogelijk maakt, zoals over-the-air updates (OTA) voor het navigatiesysteem en andere functies. Ook biedt de auto een 2,3 kW V2L-aansluiting om bijvoorbeeld elektrisch gereedschap van stroom te voorzien.

Actieradius tot 317 km

Dankzij een 67 kWh accupakket heeft de Ford E-Transit een gecombineerde actieradius van maximaal 317 kilometer volgens WLTP. Dat is bovengemiddeld voor een elektrische bestelwagen. Dat geldt ook voor het vermogen. De elektromotor van de E-Transit levert namelijk een vermogen van 198 kW (269 pk) en een koppel van 430 Newtonmeter.

Aan de snellader kan de E-Transit in ongeveer 35 minuten van 15 tot 80 procent worden opgeladen. De DC-laadsnelheid bedraagt maximaal 115 kW. Via de 11 kW on-board lader duurt het ruim 8 uur om de accu helemaal op te laden.  Bestuurders kunnen het opladen onderweg organiseren met behulp van de Ford Charge Assist-app, die is geïntegreerd in het Sync 4-systeem van de Ford E-Transit en toegankelijk is via het 12-inch touchscreen.

Ford E-Transit

Ford Telematics

Ford zal vanaf dit najaar op de belangrijkste Europese markten hardware- en softwareoplossingen aanbieden waarmee bedrijven hun laadtijden kunnen plannen en optimaliseren. Ook komt er een Ford Telematics dienst. Daarmee kunnen wagenparkklanten de betaling bij openbare oplaadpunten via het Ford-oplaadnetwerk evenals de vergoeding voor werknemers die hun auto thuis opladen, naadloos beheren.

Vorig artikelOok het subsidiepotje voor tweedehands elektrische auto’s is nu leeg
Volgend artikelHonda brengt elektrische SUV E:Prototype naar Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in