Ford E-Tourneo Courier onthuld; de ideale elektrische vrijtijdsauto?

Ford E-Tourneo Courier

Nog niet zo lang geleden onthulde Ford de E-Transit Courier. Toen kon je al bijna op je vingers natellen dat er ook een personenvariant van deze compacte bestelwagen zou komen. En inderdaad, nu kondigt Ford ook de volledig elektrische E-Tourneo Courier aan. En die is best interessant door de combinatie van compacte afmetingen en een zee aan ruimte.

Veelzijdig en praktisch

Natuurlijk, er zijn al meer van dit soort compacte elektrische personenbusjes, van onder anderen Renault, de Stellantis-merken en binnenkort is er ook de Mercedes EQT. Een groot succes zijn deze tot nu toe niet. Maar wie weet gaat de nieuwkomer van Ford daar verandering in brengen. De Ford E-Tourneo Courier wordt gepositioneerd als een ‘multi-activity voertuig’ dat ‘klaar voor elk avontuur’ is. En inderdaad, daarvoor zijn dit soort auto’s perfect. Je hebt genoeg ruimte voor 4 à 5 personen plus een aardige hoeveelheid bagage, en met neergeklapte achterbank schuif je zo een paar mountainbikes of racefietsen naar binnen.

Ford E-Tourneo Courier

Nog meer bagageruimte

Laten we ook niet vergeten dat de redelijk stoer en nuchter ogende E-Tourneo Courier maar liefst 44 procent meer bagageruimte dan zijn voorganger biedt. De 60-40 gedeelde achterbank en de grote hoeveelheid handige opbergruimtes, zoals een instelbare middenconsole, een verborgen bagagevak en een frunk van 44-liter is de Ford E-Tourneo min of meer de ideale vrijetijdsauto. Maar ook grote gezinnen zullen het waarderen dat je behalve de kids ook probleemloos een kinderwagen, driewieler en kinderfietsje mee kunt nemen.

Prestaties

Ook qua prestaties staat de E-Tourneo zijn mannetje. Hij beschikt over een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor die ook one-pedal driving mogelijk maakt. Opladen kan met 11 kW AC en 100 kW DC. Aan de snellader is de accu van de E-Tourneo Courier onder optimale omstandigheden in minder dan 35 minuten opgeladen van 10-80 procent. Hoe groot die accu precies is, vermeldt Ford nog niet, wel dat de actieradius ongeveer 350 kilometer zal bedragen. Bestuurders kunnen kiezen uit de rijmodi Normal, Eco en Slippery6. Ford heeft overigens ook nog niets meegedeeld over het maximale aanhangergewicht. De ‘bestelversie’ mag een aanhanger van 750 kg trekken.

Connected

De E-Tourneo Courier is niet alleen ruim en praktisch, maar beschikt ook over alle technologieën die je van een moderne auto mag verwachten. Het hart van het interieur is het ‘digiboard’ instrumentenpaneel met een volledig digitaal instrumentarium en SYNC 4-infotainment, bediend via een groot, centraal 12-inch touchscreen. Draadloze integratie van Android Auto en Apple CarPlay, en een draadloze telefoonoplader maken van de E-Tourneo Courier een volledig ‘connected’ Ford. Dankzij de over-the-air updates kan deze auto voortdurend worden verbeterd zonder dat je daarvoor een dealer hoeft te bezoeken.

Ford E-Tourneo Courier

Volgend jaar in productie

De lancering van Ford E-Tourneo Courier tijdens het Bring on Tomorrow Live event in Kopenhagen was niet zomaar een momentopname, maar een bewijs van Ford’s langetermijnvisie. De E-Tourneo Courier is namelijk één van de tien volledig elektrische modellen die Ford tegen 2024 in Europa wil aanbieden. Het bedrijf streeft naar nul-emissies voor alle verkopen in de regio tegen 2035 en investeert tot 2026 wereldwijd 50 miljard dollar om een gemiddeld jaarlijks productievolume van meer dan 2 miljoen volledig elektrische voertuigen te realiseren.

Ford is van plan om de E-Tourneo Courier vanaf de tweede helft van 2024 te produceren in het Roemeense Craiova, samen met de Puma – de bestverkochte personenauto van Ford in Europa, die tegen 2024 ook als EV verkrijgbaar zal zijn.

Vorig artikelDuurtest introductie Tesla Model 3: Performance or no performance, that’s the question.
Volgend artikelSubaru heeft drie nieuwe elektrische SUV’s in de planning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in