Ford bevestigt komst volledig elektrische F-Series pick-up truck

De grote Amerikaanse fabrikanten lijken de elektrische boot te hebben gemist. Toegegeven, Chevrolet heeft de Bolt EV, maar bij Chrysler en Ford is het op stekkergebied angstvallig stil. Die laatste heeft echter aangekondigd tussen nu en 2022 zestien volledig elektrische auto’s op de markt te willen brengen, waaronder een pick-up uit de populaire F-Series.

Dat is voor Europa totaal niet relevant, maar in de Verenigde Staten natuurlijk van groot belang. De Ford F-Series – waar de F-150 deel van uitmaakt – is al jaren de beste verkochte auto/truck van in het land van Trump. In eerste instantie wilde Ford de F-150 in 2020 van een hybride aandrijflijn voorzien. Dat gaat nog steeds gebeuren, maar ‘The Blue Oval’ wil meer. “We gaan de F-Series elektrificeren”, zei topman Jim Hackett tijdens een conferentie. “Niet alleen met een hybride aandrijflijn, maar ook met een volledig elektrische variant. En we gaan wereldwijd hetzelfde doen met de [Ford] Transit.”

Ford Mustang

Ford voelt mogelijk de hete adem van Tesla, Rivian en Atlis in de nek, allemaal bedrijven die ook met elektrische pick-up trucks komen. Daarbij was het sowieso een week vol elektronieuws van Ford. De Amerikaanse autobouwer en Volkswagen kondigden aan dat er mogelijk een samenwerking op elektrisch gebied inzit. Volgend jaar introduceert Ford bovendien een op de Mustang geïnspireerde EV. Lincoln – het premiummerk van Ford – onthulde deze week op de autoshow van Detroit dat het ook werkt aan een elektrische auto op basis van die Mustang-EV.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven