Ford komt begin volgend jaar al met Mustang-achtige elektro-SUV

De eerste volledig elektrische Ford zal een Tesla Model Y-concurrent zijn. Het model is een crossover, met looks die zijn geïnspireerd op de Mustang. Volgens Ford komt het model tegelijk met de Tesla op de markt. Dat is dus volgend jaar.

Vlak voor de onthulling van de Tesla Model Y plaatste Ford een bericht op Twitter. “Hold your horses”, stond er simpelweg, refererend aan de aankomende Mustang-achtige crossover. Tegenover CNBC zei Joe Hinrichs, directeur van Ford of the Americas, dat de tweet inderdaad een steek naar Tesla was. “Ford komt heel snel met een model dat we eerder hebben omschreven als een op de Mustang geïnspireerde, volledig elektrische SUV. Hij staat volgend jaar in de showroom, op het moment dat Tesla begint met de aflevering van zijn nieuwe Model Y.”

Sportieve rijprestaties

Er is nauwelijks iets bekend over Ford’s aankomende EV. De auto zou gefocust zijn op sportieve rijprestaties en een actieradius van maximaal 480 kilometer hebben. Er werd eerder gespeculeerd over de naam Mach 1, maar die geruchten heeft Ford inmiddels de kop ingedrukt. De releasedatum in 2020 betekent ook dat Tesla behoorlijk wat concurrentie gaat krijgen als de Model Y uitkomt. Dan zijn onder meer de Jaguar I-Pace, Audi e-Tron, Mercedes-Benz EQC en de nieuwe Ford op de markt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven