Flixbus ontwikkelt door brandstofcellen aangedreven langeafstandsbus

Flixbus ontwikkelt door brandstofcellen aangedreven langeafstandsbus

Waterstof wordt in veel industrieën gezien als een mogelijke duurzame energiebron. Ook in het vervoer wordt er steeds meer naar waterstof gekeken. Flixmobility, het bedrijf achter de bekende Flixbus, kondigde dat het tegen 2024 een door brandstofcellen aangedreven langeafstandsbus zal ontwikkelen.

Zinvol of niet?

Op dit moment beschouwt men waterstof als een zeldzame en dure brandstof. Deskundigen zijn het er dan ook niet over eens of het gebruik van waterstof in het personenvervoer zinvol is. Men vindt het gebruik van waterstof vooral zinvol wanneer hernieuwbare energiebronnen niet mogelijk of niet beschikbaar zijn. Er is immers niet altijd voldoende zonlicht voor zonnepanelen en wind voor de windmolens, zodat het aanbod aan groene stroom altijd fluctueert. Laten we ook niet vergeten dat waterstof alleen goed voor het klimaat is, als het wordt geproduceerd met behulp van hernieuwbare energiebronnen. Omdat de capaciteit van hernieuwbare energiebronnen nog onvoldoende is, is het niet echt logisch om die voor de massaproductie van waterstof te gebruiken.

Langeafstandsbus op waterstof

De door brandstofcellen aangedreven langeafstandsbus is naar eigen zeggen zelfs de eerste in Europa. De bus wordt ontwikkeld in het kader van het “HyFleet”-onderzoeksproject. Daarin werken behalve FlixMobility ook toeleverancier ZF Friedrichshafen, brandstofcelfabrikant Freudenberg Fuel Cell e-Power Systems en non-profitorganisatie Atmosfair samen. Men zal in het verdere verloop van het project ook een Europese fabrikant van bussen aan het projectteam toevoegen. Flixmobility zegt dat het projectteam onlangs een toezegging voor een niet-bindende financiering voor het project heeft gekregen van het Duitse ministerie van Vervoer. In de eerste fase van het project zal Freudenberg een brandstofcelsysteem voor lange afstanden ontwikkelen en testen. Dit gaat men vervolgens testen in een demonstratiebus.

Flixbus ontwikkelt door brandstofcellen aangedreven langeafstandsbus

Emissievrij langeafstandsvervoer

Door gebruik te maken van langeafstandsbussen kan de CO2-uitstoot al heel aardig worden beperkt. Een conventionele langeafstandsbus stoot bij een gemiddelde rit van 400 kilometer per reiziger gemiddeld namelijk 6,6 kg minder CO2 uit dan een personenauto, zegt het Duitse federale milieuagentschap. Door gebruik te maken van bussen met brandstofcellen wil Flixmobility de CO2-uitstoot van haar voertuigen nog verder terugdringen. Men verwacht dat de brandstofcelbussen volledig vrij van CO2-uitstopt zullen zijn.

Op dit moment gebruikt Flixmobility dieselbussen met Euro 6-motoren. Flixmobility heeft al diverse stappen ondernomen om haar bussen uit te rusten met meer duurzame aandrijvingen. Begin vorig jaar startte men op het traject Londen – Dortmund een pilot met bussen met zonnecellen op het dak. Sinds juni zet men ook langeafstandsbussen op biogas in. Met het gebruik van waterstofaangedreven langeafstandsbussen wil Flixmobility een volgende stap richting duurzame mobiliteit zetten

Infrastructuur nog in ontwikkeling

FlixMobility verklaart dat het voor de exploitatie van de nieuwe waterstofbussen uitsluitend groene waterstof wil gebruiken, die duurzaam en met hernieuwbare energiebronnen is geproduceerd. Het bedrijf zegt in dat verband samen te werken met infrastructuur- en energieleveranciers. Waar de groene stroom precies vandaan zal komen, wordt niet gespecificeerd. Op dit moment zijn er in ieder geval nog niet genoeg waterstoftankstations om waterstofaangedreven langeafstandsbussen succesvol in te kunnen zetten.

Foto 1: © Freudenberg Fuel Cell e-Power Systems

Vorig artikelNieuwe Hybrid Li-Metal accutechnologie van SES is mogelijk hét alternatief voor solid-state accu’s
Volgend artikelSaietta neemt e-Traction over van Evergrande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in