Fisker EMotion Solid-State accu’s

Fisker heeft de hoop op Solid-State accu’s voorlopig opgegeven

De bekende autodesigner Henrik Fisker zet vaart achter zijn startup Fisker Inc. Hij wil binnenkort naar de beurs en tegen 2025 verschillende elektrische auto’s op de markt brengen. De Ocean wordt de eerste. Maar er komt voorlopig geen Fisker met Solid-State accu’s.

Henrik Fisker vertelt in een interview met The Verge dat hij het wachten op deze technologie, die enkele jaren geleden nog als ‘revolutionair’ was aangekondigd, voorlopig heeft opgegeven. Aanvankelijk was Fisker van plan om zijn eerste model, de EMotion, met dit soort accu’s op de markt brengen. Later besloot men om eerst de Fisker Ocean, een elektrische mid-sze SUV, te lanceren. De EMotion zou dus later komen. Maar als die EMotion er komt, daan is het in eerste instantie niet met Solid-State accu’s. Henrik Fisker vertelt dat ze dat plan in de ijskast hebben gezet.

Laatste 10% van de ontwikkeling blijkt moeilijker dan verwacht

Solid-State accu’s worden over het algemeen als veiliger en krachtiger beschouwd. Men verwacht ze pas halverwege dit decennium in elektrische productieauto’s te kunnen toepassen. Volgens deskundigen is de technologie nog niet klaar is voor gebruik in productievoertuigen. De massaproductie van deze accu’s zou nog steeds een grote uitdaging zijn. Het duurt volgens Henrik Fisker zelfs nog minstens zeven jaar voordat deze accu’s in grote aantallen beschikbaar zijn. Fisker: “Het is het soort technologie waarvan je het gevoel hebt dat 90 procent bijna klaar is, totdat je je realiseert dat de resterende 10 procent veel moeilijker is dan de eerste 90 procent.” Daarom heeft Fisker de bouw van EV’s met dit soort accu’s voorlopig van zijn lijstje geschrapt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven