Fisker Ocean Magna platform

Fisker en Magna presenteren nieuw platform voor Fisker Ocean

Eigenlijk wilde Henrik Fisker de eerste elektrische auto van zijn startup Fisker Inc. met de technologie van Volkswagen bouwen. Maar ze aarzelden naar zijn zin te lang in Wolfsburg. Daarop sloot Fisker een deal met Magna. Beide bedrijven presenteren nu het nieuwe platform voor de Ocean.

De Fisker Ocean is een veelbelovende elektrische mid-size SUV. Menigeen schaart hem dan ook in het rijtje auto’s dat de concurrentie met de Model 3 en Model Y van Tesla aan moet gaan. Het nieuwe platform van de Oceaan combineert, zoals aangekondigd, technologie van Magna- en Fisker. De partners onthulden behalve bovenstaande afbeelding niet veel concreets over het platform. De rendering laat een architectuur met een groot accupakket in de vloer van het voertuig zien, net zoals VW’s MEB-platform van de prototypes van de Ocean. Henrik Fisker kondigde al eerder aan dat de elektrische SUV veel vermogen en een grote actieradius zal bieden. Afhankelijk van de uitvoering is een EPA-actieradius van 480 kilometer mogelijk, hoewel latere publicaties ook een actieradius van meer dan 560 kilometer noemen.

Eerst naar Noord-Amerika

De Ocean wordt ook in Europa verkocht, maar zal eerst in Noord-Amerika beginnen. Daar worden de eerste voertuigen vanaf eind 2022 aan de klanten overhandigd. Magna zal de elektrische auto bouwen, en zal dat uitsluitend in Europa gaan doen. Wie Magna niet kent; dat bedrijf is niet alleen een heel grote wereldwijde toeleverancier maar ook contractproducent voor merken zoals Mercedes-Benz en Jaguar. Zo produceert Magna voor Jaguar bijvoorbeeld ook de I-Pace.

Fisker Ocean op platform van Magna

Meer dan 10.000 reserveringen

Er zijn volgens Fisker Inc. inmiddels meer dan 10.400 reserveringen met een aanbetaling van 250 dollar binnen. Potentiële kopers kunnen de productieversie van de Ocean, die in de VS wordt aangeboden vanaf 37.500 dollar (ruim 30.000 euro) voor belastingen, in het midden van volgend jaar tegemoet zien.

Nog meer modellen

Fisker is van plan om verschillende elektrische auto’s te introduceren op het samen met Magna ontwikkelde platform. Naast de Ocean wil het bedrijf tegen 2025 de EMotion sportsedan, een cross-over SUV en een pick-up truck lanceren. Op Twitter verklaarde Henrik Fisker onlangs dat hij een ander model aan het ontwerpen was. Hij was een “radicaal” voertuig aan het plannen, meer heeft hij niet onthuld. In een andere tweet liet Fisker zien hoe hij zich een moderne compacte bestelwagen voorstelt. Alleen wordt niet verwacht dat Fisker Inc. ook bestelwagens gaat bouwen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven