donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsFiat wil met de e-Ulysse een nieuwe standaard in het personenvervoer zetten

  Fiat wil met de e-Ulysse een nieuwe standaard in het personenvervoer zetten

  Vlak voordat Volkswagen met de ID.Buzz de allergrootste concurrent onthult, presenteert Fiat met de e-Ulysse zijn tweede elektrische personenwagen. Met de nieuwe Fiat e-Ulysse zoekt de Italiaanse autofabrikant het niet zoals vroeger in de MPV-hoek, dit is duidelijk een luxe personenbusje.

  Geen MPV maar luxe personenbusje

  De eerdere Fiat Ulysse was een MPV (Multiple-Purpose Vehicle) die meer dan tien jaar geleden uit programma werd genomen. Die gezinswagen deelde zijn platform overigens met MPV’s van Peugeot en Citroën. De nieuwe Fiat Ulysse is een ruim, 7/8-persoons busje, dat door de Italiaanse autofabrikant als een “rijdende woonkamer” wordt beschouwd. Fiat wil hiermee een nieuwe standaard in het personenvervoer zetten. De e-Ulysse is volgens Fiat perfect geschikt voor vervoersdiensten zoals taxi’s, VIP-shuttles of pendeldiensten, en dan vooral voor verkeerszones waar voertuigen met verbrandingsmotor niet meer mogen komen.

  Interieur

  Het op een Italiaanse huiskamer geïnspireerde interieur bevat achterin in de zevenzits uitvoering vijf comfortabele zitplaatsen met armleuningen, een klaptafel en diverse opbergmogelijkheden. Alle stoelen kunnen verplaatst of volledig verwijderd worden. Dan is er ook plaats voor grotere voorwerpen zoals fietsen of surfplanken, die in de verlengde versie een maximale lengte van 3,5 meter kunnen hebben. De zevenzits versie heeft zestien verschillende interieurconfiguraties terwijl er in de achtzits versie twaalf configuraties mogelijk zijn. Het grote panoramadak biedt de inzittenden een riant uitzicht en kan desgewenst met een gordijn worden gesloten.

  Accupakketten van 50 en 75 kWh

  Kopers van de Fiat e-Ulysse hebben de keus uit een accupakket met een capaciteit van 50 of 75 kWh. Met het grootste accupakket is een WLTP-actieradius van maximaal 330 kilometer mogelijk. Zoals het accupakket eigenlijk al doet vermoeden, is ook de aandrijflijn afkomstig van het vroegere PSA. Hij wordt dan ook gebouwd in de Stellantis-fabriek in het Franse Hordain, vroeger van PSA was. De Ulysse heeft een 136 pk elektromotor die een koppel van 260 Nm heeft, en de auto een topsnelheid van 130 km/u heeft. Standaard is hij voorzien van een 11 kW AC-boordlader, aan de DC-snellader heeft hij een maximum laadsnelheid van 100 kW en kan hij in drie kwartier tot 80 procent worden opgeladen.

  Compact

  Ondanks zijn formaat rijdt de e-Ulysse naar eigen zeggen als een gewone personenauto. Het busje is volgens Fiat de meest compacte in zijn klasse. Hij is 4,95 meter lang en heeft een maximumhoogte van 1,90 meter. Hierdoor is de auto gemakkelijk te hanteren en past hij ook in elke parkeergarage. De hoge zitpositie van de bestuurder biedt hem een perfect overzicht. De bestuurder wordt bijgestaan door diverse geavanceerde rijhulpsystemen zoals verkeersbordherkenning, waarschuwing bij het onbedoeld verlaten van de rijstrook, dodehoekdetectie, waarschuwing bij een aanrijding, actief veiligheidsremmen, achteruitrijcamera en gripcontrole maken allemaal deel uit van het veiligheidssysteem.

  De Fiat e-Ulysse kan vanaf maart worden besteld. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos