elektrische Fiat 500e - voorzijde

Fiat onthult compleet nieuwe, elektrische 500e

Fiat heeft de geheel vernieuwde 500e onthuld. Een vernieuwing van dit populairste model van Fiat, dat alweer een tijdje meegaat, was hard nodig. De nieuwe Fiat 500e is volledig elektrisch en wordt naast de conventionele modellen verkocht. De nieuwe 500 is ruimer, heeft de modernste technologie en wordt wereldwijd aangeboden.

Verschillen

Uiteraard behoudt de vernieuwde Fiat 500 zijn karakteristieke, ‘snoeperige’ uitstraling waardoor dit model zo geliefd is onder de vrouwelijke autokopers. De 500e behoudt het herkenbare lijnenspel maar uiteraard zijn er ook de nodige wijzigingen aan onder meer de richtingaanwijzers, handgrepen en badges. De wijzigingen aan het geheel vernieuwde interieur zijn ingrijpender. Het ronde ‘retro’ instrumentenpaneel is er nog wel, maar is voortaan digitaal uitgevoerd.

interieur van Fiat 500e

Connected infotainmentsysteem

In het interieur van de nieuwe Fiat 500e zien we nu ook een connected ‘UConnect 5’ infotainmentsysteem. Dat werkt op basis van het Android-OS van Google en heeft een centraal geplaatst touchscreen van ruim tien inch. Uiteraard ondersteunt het systeem ook het verbinden met smartphones via Android Auto als Apple CarPlay.

Autonoom rijden op Level 2

De nieuwe 500e is het eerste model in zijn segment dat voorzien is van autonoom rijden conform Level 2. Dat betekent dat het voertuig kan remmen en versnellen afhankelijk van objecten in zijn omgeving zoals andere auto’s, fietsers of voetgangers. Het systeem houdt ook de 500e in het midden van de gemarkeerde rijbaan. Snelheids- en parkeerassistenten alsmede waarschuwingen voor dode hoeken en vermoeidheid zijn ook inbegrepen.

Volwassen actieradius

De nieuwe Fiat 500e heeft een behoorlijk volwassen rijbereik. Dankzij het accupakket van 42 kWh heeft de nieuwe elektrische Fiat 500 een actieradius van 320 kilometer volgens de WLTP-rijcyclus. De laadaansluiting voldoet aan de CCS-standaard en je kunt hem aan de snellader laden met maximaal 85 kW. Dat is voldoende om in 5 minuten tijd zo’n 50 kilometer aan bereik te laden. Wie 35 minuten wacht, kan de accu opladen tot 80 procent. FCA heeft de nieuwe 500e een elektromotor met een vermogen van 87 kW gegeven. De sprint van nul tot honderd kilometer per uur verloopt daarmee in een keurige negen seconden. De topsnelheid van 150 km/u is zonder meer ‘snelwegwaardig’. Hiermee onderscheidt de elektrische Fiat 500 zich duidelijk van de elektrische stadsauto’s waarmee je vaak al blij mag zijn als je iets sneller dan 100 km/u kunt rijden.

Nieuwe elektrische Fiat 500e

Single-pedal driving

Rijders kunnen drie rijprogramma’s instellen: Normaal, Range en Sherpa. Deze laatste modus is ontworpen om het energieverbruik tot een minimum te beperken. De topsnelheid wordt onder andere beperkt tot 80 km/u, de acceleratie wordt verminderd en de airconditioning en stoelverwarming worden gedeactiveerd. Wie de Range-modus heeft geactiveerd, kan “single-pedal” rijden. Dan voldoet voor de meeste verkeerssituaties het gaspedaal en heb je de normale rem maar sporadisch nodig. Doordat de motor dan het meeste remmen op zich neemt, wordt er een maximum aan energie geregenereerd. Volgens Fiat komt de ‘Normal’ modus het dichtst in de buurt van het rijden met een conventioneel aangedreven auto.

Pre-orders voor introductieversie

In de voor de Fiat 500e belangrijkste markten kun je sinds gisteren online pre-orders plaatsen voor de introductieversie van de New 500, genaamd ‘la Prima’. Van dit introductiemodel – een cabrio – zijn per markt slechts 500 exemplaren beschikbaar. Deze kosten inclusief Easy Wallbox 38.900 euro en zijn beschikbaar in drie kleuren, welke zijn geïnspireerd door de natuur en diens basiselementen. Verder heeft de introductieversie volledige LED-koplampen, eco-lederen bekleding, 17-inch lichtmetalen velgen en verchroomde sierlijsten op de ruiten en zijpanelen. Alleen de eerste 500 klanten die een pre-order plaatsen en de aanbetaling van 500 euro voldoen, kunnen de nieuwe Fiat 500 ‘la Prima’ bestellen met het label ‘la Prima 500e – Nederland’ alsmede het volgnummer.

Fiat heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de eerste leveringen van de nieuwe 500e plaatsvinden en welke verdere versies er verder komen. Wel geeft Fiat aan dat de introductie is gepland voor oktober 2020.

1 Commentaar

 • CouchCowBwoi| 07/03/2020 bij 10:40

  Mooi hoor. Ietsje pietsje volwassener geworden ook. Ik ben ook érg benieuwd naar de versie met een gewoon dak….
  Ik hoop echt nu deze 500 er is, dat ze niet al te lang op zich laten wachten met de Centoventi. Het idee bij de Centoventi is dat je de keuze hebt uit verschillende accu pakketten, zou ook bij deze 500 niet verkeerd zijn als je het mij vraagt.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven