Fiat Centoventi gaat in serieproductie

Fiat heeft concrete plannen voor Centoventi

Begin vorig jaar presenteerde Fiat een gedurfd concept, genaamd Centoventi. Een kleine, elektrische stadsauto die is afgeleid van de Panda maar geheel modulair is opgebouwd. Hierdoor kun je hem verregaand personaliseren. Fiat bevestigt nu dat de Centoventi daadwerkelijk in serieproductie gaat.

Dit verklaarde brand manager Olivier Francois in een interview met AutoExpress. Het concept van de minimalistische elektrische auto, die eigenlijk is ontwikkeld ter ere van het 120-jarig bestaan van het Italiaanse merk, heeft een compleet andere benadering de onlangs onthulde elektrische Fiat 500. De Centoventi zou je kunnen vergelijken met een moderne, minimalistische versie van de Fiat Panda.

Personaliseren naar hartenlust

Dankzij de modulaire opbouw is het mogelijk om de 3680 millimeter lange Centoventi een individuele vormgeving mogelijk te geven. Dat kan ook na aankoop. Klanten kunnen kiezen tussen verschillende daken, bumpers, wieldoppen en stickers en extra accessoires. De inrichting, het infotainmentsysteem en het assortiment kunnen ook op maat worden gemaakt. Het valt nog te bezien we al die apparatuur ook in het serieproduct terug zullen zien. Wat minstens zo interessant is, dat het ook mogelijk zal zijn om de componenten voor het personaliseren van derden te betrekken. Fiat gaat de afmetingen van bepaalde componenten vrijgeven zodat je desnoods zelf je eigen deurgreepjes – om maar wat te noemen – uit de 3D-printer kunt halen.

Platform

De technische basis voor de Centoventi zal waarschijnlijk de architectuur zijn die is ontwikkeld voor de toekomstige 500e. “Als je investeert in een nieuw platform en een compleet nieuwe elektrische auto architectuur, dan doe je dat niet voor één auto. Je gebruikt deze dus ook in andere modellen. Een platform wordt ontwikkeld om het meeste rendement uit de investering te halen en het wordt dus toegepast in verschillende soorten en merken”, legt Fiat’s brand manager uit.

Specificaties

Betreft de specificaties is het nog even afwachten. Francois heeft nog niets concreets verteld over de elektrische aandrijflijn van de Centoventi. De nieuwe Fiat 500e heeft een 42 kWh accu waarmee hij een bereik van 320 kilometer heeft. Hij kan via de CCS-standaard worden opgeladen met maximaal 85 kW. Gezien de lagere prijs, waarover Fiat sprak, zou het bereik van de Centoventi iets zijn. Maar deze auto zou ook een modulair accupakket krijgen. Wie minder bereik nodig heeft, kiest voor een kleinere en goedkopere accu. Je zou dan naderhand altijd nog een grotere accu kunnen aanschaffen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven