Fiat flirt met Peugeot, Citroën en Opel

De autofabrikanten PSA (Peugeot, Citroën, Opel) en Fiat Chrysler zijn in gesprek over een Europese samenwerking. De twee automakers willen onder meer gezamenlijk investeren in elektrische auto’s, schrijft persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden. De Fransen en het Italiaans-Amerikaanse bedrijf hebben al verkennende gesprekken gevoerd.

De automakers denken aan de ontwikkeling van een gezamenlijk ‘super platform’. Zo’n platform is de technische basis van een auto, die onder meer de bodemplaat en het onderstel omvat. Op die manier willen de twee automakers de investeringskosten in vooral nieuwe elektrische modellen op de zeer competitieve Europese markt beperken.

Peugeot Citroën-baas Carlos Tavares zei eerder deze week dat zijn bedrijf na de overname van Opel klaar is om nieuwe groeikansen te grijpen. Topman Mike Manley van Fiat Chrysler liet ongeveer tegelijkertijd weten dat hij ,,zeker zou kijken’’ naar allianties of fusies als die zijn bedrijf sterker zouden maken.

Peugeot Citroën voert naast die merken ook DS, Opel en Vauxhall (de Britse equivalent van Opel). Fiat Chrysler heeft behalve de naamgevende merken ook automerken als Alfa Romeo, Jeep en Dodge in zijn stal.

Bron: AD.nl/Auto

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven