Fiat Ducato Electric

Fiat Ducato vanaf 2020 in elektrische uitvoering verkrijgbaar

Terwijl de meeste Duitse, Franse en Japanse bestelwagenfabrikanten en zelfs Fiat-dochter Iveco al een of meerdere elektrische bestelwagens in het programma hebben, moeten we nog even wachten op een elektrische versie van de Fiat Ducato.

Europa’s meest verkochte bestelwagen is namelijk pas volgend jaar in een elektrische uitvoering leverbaar. Het vooraf reserveren van de Fiat Ducato Electric zou voor het einde van dit jaar mogelijk moeten zijn. Maar ook dan moeten we nog even geduld hebben. Fiat wil voor de Ducato Electric in eerste instantie alleen proefprojecten met belangrijke grote klanten opzetten. Men wil op deze manier met de juiste configuratie en specificaties van de Ducato Electric bepalen.

Nog niets bekend

Aangezien er daar nu dus nog niets van is vastgesteld, kan Fiat Professional nog geen technische gegevens verstrekken. De accucapaciteit, de actieradius, het laadvermogen en motorvermogen zijn nog niet bekend. Dat geldt uiteraard ook voor de prijs. De vraag is natuurlijk of de Fiat Ducato dan ook echt voor iedereen in 2020 verkrijgbaar zal zijn. Daarnaast rijst er nog een vraag, namelijk of Fiat hier niet een grote slag gaat verliezen aangezien Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Volkswagen en MAN en Fiat-dochter Iveco al enige tijd bestelwagens met elektrische aandrijving aanbieden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven