Ladepark Kreuz Hilden

Fastned en Tesla openen groot laadpark bij Kreuz Hilden

De Nederlandse exploitant van snellaadstations Fastned opende gisteren, samen met autofabrikant Tesla en een Duitse bakker, het Ladepark Kreuz Hilden. Dit is volgens de partners “het grootste snellaadpark van Duitsland”.

Het Ladepark Kreuz Hilden, dat de drie partners hebben geopend, ligt aan het knooppunt van de autosnelwegen A3 en A46 bij Düsseldorf. De Duitse bakker is Roland Schüren, die ook een liefhebber van elektrische auto’s is. Hij opent op het laadpark café-bistro Seed & Greet, waar hij ook een aantal AC-oplaadpunten heeft neergezet. Maar de meeste aandacht gaat is er natuurlijk voor de snelladers. En die zijn er genoeg. Er staan maar liefst 8 HPC’s van Fastned, ieder met een capaciteit van 300 kW, alsmede 20 Tesla V3 Superchargers.

Groei tot 42 snelladers mogelijk

Afhankelijk van de technologie kunnen elektrische auto’s dus in maximaal 15 minuten worden opgeladen voor een bereik van ongeveer 300 kilometer. De Fastned-technologie maakt overigens ook gebruik van de energie van de zon en de wind, die ook wordt opgewekt door het zonnedak van het station. De locatie van Fastned kan overigens worden uitgebreid tot maximaal 22 snellader. Dat zou betekenen dat er bij Hilden zelfs 42 snelladers beschikbaar zijn.

Oproep aan eigenaren onroerend goed

“Om het exponentieel groeiende aantal elektrische voertuigen van elektriciteit te voorzien, hebben we veel grote snellaadstations nodig. Ik wil eigenaren van onroerend goed die deze visie delen graag aanmoedigen om contact met ons op te nemen. Op die manier kunnen we onze krachten bundelen en kijken of we een Fastned Station op hun terrein kunnen creëren. Samen bouwen we aan de infrastructuur van de toekomst”, zegt Fastned Managing Director Michiel Langezaal.

‘Meest innovatieve laadpark’

De werking van het Ladepark Kreuz Hilden wordt ondersteund door elektriciteitsopslagunits van de Duitse fabrikant Tesvolt, die de dure piekbelastingen op moeten vangen. “Het is momenteel niet alleen het grootste, maar ook het meest innovatieve laadpark”, zegt Simon Schandert, mede-oprichter en technisch directeur van Tesvolt. “Een ingenieus energieconcept met warmteterugwinning, secundair gebruik van regenwater en bedrijfswater, de biologische bakkerij en de houtskeletbouw van het park, de geplande verticale landbouw – dit alles maakt Ladepark Kreuz Hilden het vlaggenschip onder de laadparken”.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven