FastCharge-project onthult supersnelle 450 kW-laadstations in Duitsland

Om elektrische auto’s echt door te laten breken, moet de laadtijd omlaag. Het Duitse FastCharge-project heeft daarom deze week twee laadstations met een capaciteit van 450 kW onthuld. Ze staan langs de A8 tussen Ulm en Augsburg en zijn voorlopig gratis te gebruiken.

In het FastCharge-project – dat zo’n twee jaar geleden werd opgezet – werken onder meer BMW, Porsche, Siemens en het Duitse ministerie van Transport samen aan supersnelle laadstations. De twee prototypes die net in gebruik zijn genomen, hebben een capaciteit van maximaal 450 kW en werken met de standaard Type 2-stekker van het Combined Charging System (CCS). Volgens Porsche zijn ze geschikt voor elektrische auto’s met een 400 Volt- of 800 Volt-batterijsysteem.

Drie tot negen keer zo snel

De fabrikant heeft een testauto met een 90 kWh-batterij aan de nieuwe laadstations gehangen. Al na minder dan 3 minuten had die weer genoeg elektriciteit voor een actieradius van 100 kilometer. De stations zouden tussen de drie en negen keer sneller zijn dan huidige snellaadstations, zo beweert Porsche. Ze bevinden zich echter nog in de testfase. Het is niet bekend wanneer de 450 kW-stations op grotere schaal worden uitgerold.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven