Farizon’s futuristische Homtruck komt ook naar Europa

Farizon Homtruck

Farizon Auto, de Chinese vrachtwagenfabrikant die deel uitmaakt van de Geely Group, presenteert met de Homtruck een futuristische ogend elektrische vrachtwagen die daadwerkelijk in productie zal gaan. Men verwacht de eerste eenheden begin 2024 af te kunnen leveren. Niet alleen in China, maar ook in de VS en Europa.

Wereldwijde markt

“Dit product is ontworpen en ontwikkeld voor de wereldwijde markt,” zei Geely manager Mike Fan, volgens nieuwszender CNBC, eraan toevoegend dat Farizon Auto zich met het nieuwe voertuig richt op Europa, Korea, Japan en Noord-Amerika.

Volgens Farizon Auto is de Homtruck een van de meest geavanceerde en schoonste vrachtwagens van dit moment, met de nadruk op efficiëntie, comfort en veiligheid voor chauffeurs en voorbijgangers. Dankzij de moderne, veelzijdige architectuur van de Homtruck kan worden uitgerust met een reeks aandrijflijntechnologieën. Zo kan de elektrische aandrijflijn worden aangevuld met een range extender maar ook een methanol hybride-aandrijving is mogelijk.

Verdere technische gegevens zoals het vermogen, de capaciteit van de accu en de beoogde actieradius zijn nog niet bekendgemaakt.

Farizon Homtruck

Autonoom rijden

Volgens Geely is de Homtruck ook ontwikkeld met autonoom rijden in gedachten. Men verwacht enkele semi-autonome functies tegen 2023 en meer geavanceerde systemen tegen 2026. De groep streeft naar volledige autonomie in 2030.

De ontwikkelaars zeggen dat de Homtruck verbinding kan maken met digitale logistieke platforms. Dit kan de chauffeurs te helpen om informatie over nieuwe vracht, afhaalpunten en bestemmingen in realtime te ontvangen, leveringen te volgen en ook de bedrijfskosten langs routes te berekenen. Voor langere ritten zullen de verschillende vrachtwagens met elkaar kunnen communiceren om snelheid en afstand te coördineren.  De elektrische truck kan de verkeersgegevens in real time analyseren en routeaanbevelingen ontvangen. Ook kan het energiebeheersysteem de stroom- of brandstoftoevoer van de Homtruck regelen om de efficiëntie te maximaliseren en optimale tank- of oplaadroutes aan te bevelen.

Just like home

De naam Homtruck is volgens Farizon Auto afgeleid van het Engelse woord ‘Home. Veel truckers brengen onevenredig veel tijd door in hun truck. Daarom wil men de Homtruck voor de truckers zoveel mogelijk als thuis laten voelen. De Homtruck integreert ‘werk, leven en entertainment’ en moet tegemoetkomen aan de vitale behoeften van zijn chauffeurs”, aldus het bedrijf. Het interieur van de Homtruck omvat een douche en toilet, een eenpersoonsbed, een koelkast, een keukentje en een kleine wasmachine, aldus Farizon Auto. Je zou bijna denken dat de Homtruck een rijdend Tiny House is dat en passant ook nog wat lading kan vervoeren.

Vorig artikelHuman Horizons onthult met de HiPhi Z haar tweede model
Volgend artikelSubaru Solterra vertoont veel overeenkomsten met Toyota bZ4X

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in