Mercedes EQA

Farasis kondigt Li-Ion accu’s met tot 50% hogere energiedichtheid aan

Het Daimler-concern koopt de accucellen voor zijn elektrische auto’s onder anderen bij het vrij onbekende Chinese bedrijf Farasis. En daar is iets geks mee aan de hand. Enerzijds zijn er berichten over kwaliteitsproblemen met de door Daimler bestelde accucellen. Farasis zelf zegt een mijlpaal bereikt te hebben.

Tot 50% hogere energiedichtheid

Hoewel er dus berichten zijn over de nodige problemen met de kwaliteit van de accucellen die de Duitse autofabrikant bij Farasis zijn besteld, legt Farasis op iets heel anders. Of het nu toeval of een bliksemafleider is, dat laten we even in het midden. Maar het is wel interessant wat Farasis te melden heeft.

Want Farasis kondigt aan dat het bezig is met de ontwikkeling van zijn vierde generatie accucellen voor elektrische auto’s. Deze krijgen naar eigen zeggen een energiedichtheid van meer dan 330 Wh/kg en 750 Wh/l. Dat is volgens het bedrijf een nieuwe mijlpaal in de technologische routekaart van het bedrijf. Deze heeft als doel de energiedichtheid Li-Ion accucellen voor e-mobiliteit met tot 50% te verhogen.

Energiedichtheid nu al 25% hoger

“Dankzij ons bekwame onderzoeks- en ontwikkelingsteam zijn we nu in staat om onze klanten een meer dan 25 procent hogere energiedichtheid en bijgevolg elektrische actieradius te bieden in vergelijking met de huidige stand van de techniek, terwijl we de snellaadtijd kunnen terugbrengen tot minder dan 20 minuten,” zei Farasis chief technology officer Keith Kepler.

Hij voegde eraan toe dat ondanks de grotere energiedichtheid in de nieuwste generatie cellen, zij erin geslaagd zijn de levensduur van de accucellen te verlengen bij dezelfde oplaadfrequenties.

Farasis voorzitter Yu Wang zei dat tegen het einde van dit decennium, het bedrijf in staat zou zijn om tot 50 procent meer actieradius van elektrische auto’s aan te bieden, ook als deze aan de snellader worden opgeladen. Yu Wang voegde eraan toe dat het bedrijf zich op topmodellen richt.

Actieradius meer dan 700 kilometer

Volgens Sebastian Wolf, hoofd van de Europese afdeling van Farasis, kan met de nieuwe accucellen de actieradius van een gemiddelde elektrische middenklasser met meer dan 25 procent worden vergroot ten opzichte van het huidige niveau, tot “ruim boven 700 kilometer”. Samen met een levensduur van meer dan een miljoen kilometer en de focus op duurzaamheid, is Farasis in staat accu’s voor elektrische auto’s aan te bieden die een betere ecologische voetafdruk hebben, vooral in vergelijking met verbrandingsmotoren, zei hij. “Bovendien zullen de accuceltechnologieën van Farasis, die nog in ontwikkeling zijn, in de komende jaren elke gedachte aan range anxiety volledig doen vergeten,” zei Wolf.

Niet alleen in het laboratorium

De accuceltechnologie werkt niet alleen in het laboratorium, benadrukt Farasis. De nieuwe accu’s zouden zelfs bij temperaturen van -20 °C nog een capaciteit van meer dan 90 procent hebben. Ze kunnen dus in alle regio’s worden gebruikt. De belangstelling voor Farasis’ vierde generatie accu’s is nu al zeer groot, zegt hij. “Ik ben ervan overtuigd dat we binnenkort veel voertuigen met deze technologie op de weg zullen zien,” zei Wolf.

(foto ter illustratie)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven