Faraday Future bevestigt actieradius FF91 en krijgt nieuwe financiering

Faraday Future FF91

Als er een EV-startup is waarvan men gelooft dat de toekomst aan een zijden draadje hangt, is het Faraday Future wel. Toen dit bedrijf eerder dit jaar een ‘soort van’ productieversie van de FF 91 onthulde en aankondigde dat men in het derde kwartaal van dit jaar de productie zou starten, geloofde bijna niemand dat.

Hoe lang blijft Faraday Future nog overeind?

Sterker nog, over het algemeen geloofde men dat dit een laatste stuiptrekking van het bedrijf was. Dit in de hoop om zo nog een financiering binnen te halen, om het voortbestaan nog even te rekken.

Bovendien werd Faraday Future (FF) de afgelopen weken geplaagd door geruchten dat enkele bestuursleden juist op een faillissement aan zouden sturen, om er persoonlijk zelf beter van te worden. Dat zou spijtig zijn, maar net zo spijtig is het feit dat enkele bestuursleden daarop met de dood werden bedreigd.

Zoals gezegd, bij Faraday Future weet je het maar nooit. Toch komt de startup nu met een officiële EPA-rating van de actieradius, wat er toch op duidt dat men stappen richting de serieproductie zet. Bovendien verkrijgt het bedrijf na een noodgedwongen herstructurering van het bestuur ook een nieuwe financiering.

Faraday Future FF91

FF 91, veelbelovend of eeuwige belofte?

Dat zou mooi zijn want hun eerste model, de FF 91, lijkt ons best een veelbelovende elektrische auto. Hij houdt een beetje het midden tussen een cross-over en een shooting brake en is naar eigen zeggen ontwikkeld om comfortabel lange afstanden te kunnen rijden. Een echte reiswagen dus, die we in het segment van de Tesla Model S en Model Y, Lucid Air, Mercedes EQS en EQE mogen plaatsen.

Faraday Future heeft de FF 91 al 2017 onthuld, het is dus wel de vraag in hoeverre en hoelang het design de tijd zal overleven. Qua actieradius heeft de in Californië gevestigde startup het in ieder geval behoorlijk goed voor elkaar.

Faraday Future FF91

Actieradius volgens EPA-rating: 613 kilometer

Aanvankelijk zou de FF 91 een 130 kWh accupakket krijgen, vertelde Faraday Future. Dat was al vrij fors. Nu blijft de FF 91 zelfs een 142 kWh accupakket te hebben. Daarmee is de definitieve EPA-actieradius iets groter geworden dan men eerst opgaf, namelijk 613 kilometer. Iets meer dan de Tesla Model X heeft, een model dat men zelf als voornaamste concurrent beschouwt. Die grote actieradius is natuurlijk ook iets wat deze auto hard nodig heeft. De onzekerheid rondom Faraday Future is immers allesbehalve een koopargument.

De genoemde actieradius – de EPA-norm is trouwens behoorlijk realistisch –  is overigens wel die van de duurste ‘Futurist’ uitvoering van de FF 91. Die FF 91 Futurist zal rond de twee ton gaan kosten en is dus aanzienlijk duurder dan zijn meeste concurrenten. In hoeverre de Faraday Future FF91 hiermee dus een succes kan worden, zal de toekomst ons ongetwijfeld leren.

Laten we eerst maar afwachten of de serieproductie inderdaad op gang komt. Gisteren werd bekend dat het Faraday Future een akkoord heeft bereikt met  de grote aandeelhouder FF Top over de herstructurering van het bestuur van het bedrijf, en dat er een nieuwe financiering van 100 miljoen dollar aankomt.

Faraday Future FF91

Vorig artikelXpeng G9: dit zijn de specificaties en geschatte prijzen
Volgend artikelPeugeot e-208 krijgt meer power en grotere actieradius

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in