De aCar EV van Evum Motors

Evum Motors toont productieversie aCar op IAA

Stel je voor dat je in een ontwikkelingsland zou kunnen beschikken over kleine elektrische vrachtauto. Echt zo’n sterke, betrouwbare en veelzijdige alleskunner, zoals de Land Rover Defender en zijn voorlopers voor veel boeren ook een onmisbaar werkpaard was. Stel je voor dat die vrachtauto ook nog eens heel betaalbaar zou zijn. Dat zou natuurlijk machtig interessant zijn. Precies zo’n auto wordt momenteel ontwikkeld door Evum, een spin-off van de TU München.

aCar

De auto die Evum Motors ontwikkelt heet de aCar. Een goedkope, sterke, praktische en veelzijdige pick-up truck met elektrische aandrijflijn, speciaal ontwikkeld voor gebruik in Afrika en andere ontwikkelingslanden maar je kunt hem natuurlijk overal gebruiken. Evum Motors heeft de aCar namelijk zo ontworpen dat je hem voor allerlei doelen in kunt zetten. Of je nu landbouwer, schoonmaker, druivenplukker of schoonmaker bent, de aCar is jouw veelzijdige en betrouwbare hulpje.

Stappen gezet

Het bedrijfje presenteerde op de IAA 2017 al een eerste versie. Inmiddels zijn er heel wat stappen gezet. Het hoofdkantoor is verhuisd naar München Schwabing-Freimann en het personeelsbestand is gegroeid tot meer dan 40 medewerkers. De aCar is uitgebreid in de praktijk getest en Evum Motors werkt hard aan de ontwikkeling van de productieversie. Dat moet ook wel, men is in het Beierse Bayerbach namelijk ook al druk bezig om een fabriek te bouwen waar de aCar in serie kan worden gebouwd. Bovendien is Evum Motors bezig om in München een showroom en werkplaats in te richten.

Definitieve versie aCar op IAA

Evum Motors wil op de komende editie van de IAA de productieversie van de aCar presenteren. Die zal niet al te veel afwijken van de aCar zoals we die twee jaar geleden in Frankfurt konden zien en die daarvoor al in Ghana is getest. Oprichter en directeur Sascha Koberstaedt kijkt ernaar uit: “Het publiek zal kennis kunnen maken met een elektrisch voertuig van de N1-klasse met een laadvermogen tot 1 ton. Het ontwerp is tegen die tijd klaar voor serieproductie”.

Productie start mogelijk volgend jaar

Aansluitend aan de IAA wil men nieuwe investeringsronde organiseren. De productie van de aCar zou om in het voorjaar van 2020 kunnen starten. Evum Motors streeft ernaar om in het eerste jaar 1000 voertuigen te produceren.

Betaalbare en veelzijdige EV

Evum Motors heeft de aCar niet alleen voor de ontwikkelingslanden ontwikkeld. Men wil de aCar écht wereldwijd op de markt brengen. Uit de prijsstelling blijkt nog steeds de sociale doelstelling van het project: in de ontwikkelingslanden moet de aCar slechts zo’n 10.000 euro kosten, in Europa hangt er aan de aCar een prijskaartje van ruim 26.000 euro. Als je wilt, kun je nu al een preorder voor de aCar plaatsen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven