Evergrande schakelt halve wereld in voor ontwikkeling elektrische auto’s

Evergrande New Energy Automotive Group, de in elektrische voertuigen gespecialiseerde dochter van de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande Group, heeft contracten afgesloten met maar liefst vijf bedrijven. Deze moeten Evergrande helpen met het ontwikkelen van vijftien elektrische modellen in alle mogelijke formaten.

Het betreft hier drie Duitse bedrijven: FEV Group, EDAG Engineering Group en de IAV Group alsmede de Oostenrijkse AVL Group en het uit Canada afkomstige Magna International. Eerder dit jaar schakelde Evergrande ook al Koenigsegg Automotive, het Duitse ingenieursbureau Hofer en onderdelenleverancier Benteler Group in. Je kunt zo niet echt meer van een Chinees product spreken, mede omdat Evergrande ook al op het overnamepad is geweest en onder meer het National Electric Vehicle Sweden (het bedrijf dat geëlektrificeerde Saab’s wilde bouwen), de Engelse motorenbouwer Protean Holdings Corp. En ook de Nederlandse motorenproducent e-Traction heeft overgenomen. Ook zou het bedrijf een aandeel hebben in Faraday Future. Zo kun je met geld een heel eind komen wat betreft het verwerven van kennis en ervaring.

Evergrande New Energy Automotive Group

Wereldwijde ambities

Dat is nodig ook, de ambities van Evergrande zijn enorm. Het bedrijf wil volgens Xu Jiayin, directievoorzitter van de Evergrande Group, de komende tijd wereldwijd 8000 experts op het gebied van EV’s inhuren en gaat ook fabrieken bouwen in Guangzhou en Shenyang. Evergrande wil een wereldwijde marktleider worden op het gebied van de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen. De Chinese aspirant autofabrikant verwacht over drie tot vijf jaar te beginnen met de productie, welke over tien jaar moet uitgroeien tot vijf miljoen eenheden. Om die auto’s te verkopen heeft Evergrande vorig jaar een aandeel verworven in de Guanghui Industry Investment Group, eigenaar van het grootste verkoopnetwerk wereldwijd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven