Evergrande neemt NEVS volledig over

overname NEVS Evergrande

Het Zweedse NEVS staat op het punt volledig te worden overgenomen door Evergrande. Het Chinese concern heeft aangekondigd de uitstaande aandelen op zeer korte termijn over te nemen. Tot nu toe heeft Evergrande 82,4 % van de aandelen in handen. De volledige overname wordt binnen enkele dagen verwacht.

Volledige controle

Met deze stap verzekert Evergrande zich van een volledige controle over de productiefaciliteiten en onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten van NEVS in Trollhättan. Dit is tot nu toe de enige fabriek van Evergrande buiten China. De overname zal worden afgerond voordat Evergrande zijn eerste voertuig lanceert. Deze SUV wordt naar verwachting over enkele weken gepresenteerd.

Met de overname van 51 % van de aandelen werd de Evergrande Group in januari 2019 de nieuwe hoofdaandeelhouder van NEVS. Slechts 10 maanden later investeerde het bedrijf nog eens 3 miljard dollar waardoor het aandeel steeg tot 82,4%. Voor de resterende 17,6% geeft de Evergrande Group een aankoopprijs van 379 miljoen dollar op. De aankondiging is positief ontvangen op de beurs.

De volledige overname is niet onverwacht. De afgelopen weken is de aandeelhoudersstructuur van NEVS Shanghai al aangepast. Ook waren er in Trollhättan de nodige personeelswisselingen en -verplaatsingen zodat men al vermoedde dat er wat op handen was.

Samenwerking Polestar en Koenigsegg?

Er wordt in de wandelgangen trouwens ook gespeculeerd over een mogelijke samenwerking tussen Polestar en Koenigsegg. NEVS heeft een belang van 20% in de fabrikant van exclusieve sportauto’s; er is een gezamenlijk ontwikkelingsbedrijf.

Vorig artikelNieuw infotainmentsysteem én een 11 kW -lader voor Jaguar I-Pace
Volgend artikelMagna produceert deze zomer de eerste eenheden van de Arcfox Alpha-T

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in