EVBox produceert vanuit gemoderniseerde fabriek in Bordeaux

Vanuit de nieuwe fabriek verwacht EVBox vanaf komend jaar de productie van snelladers te kunnen verhogen naar 450 laders per maand. Daarnaast leveren deze plannen tot 100 extra banen in de regio op.

Afgelopen vrijdag was, in het bijzijn van diverse gasten uit de Transportsector, de heropening van de EVBox fabriek in Bordeaux (Frankrijk). Aldaar zal de focus liggen op de productie van snelle (DC) en ultrasnelle (HPC) laadstations, maar ook nader onderzoek op het gebied van nieuwe technologieën zoals V2G (Vehicle-to-Grid). In juli 2018 is de fabriek in Bordeaux door EVBox overgenomen van de Franse fabrikant van snelladers EVTronic. Met de uitbreiding en renovatie denkt EVBox beter aan de stijgende vraag naar snelladers te kunnen voldoen.

Wereldwijd een van de marktleiders in snelladers

Met de toename van de vraag naar elektrische auto’s, is ook de vraag naar snelle en ultrasnelle laadoplossingen exponentieel gegroeid. Snelladers zijn vooral van belang in situaties waar een EV-bestuurder maar weinig tijd (over) heeft om te kunnen laden (bijvoorbeeld langs de snelweg) of waar snel bijladen essentieel is (bijv. bij taxibedrijven). Met ultra snelladen (350 kW) kan een EV die daarvoor is uitgerust, in minder dan 15 minuten 400 km aan bereik bijladen – de tijd die nodig is voor een toiletbezoek en een kop koffie.

Wereldwijd heeft de EVBox-fabriek in Bordeaux, met 120 medewerkers meer dan 1.500 snelle laadstations per jaar (100.000 oplaadstations in totaal), geproduceerd en geleverd. De e-Mobility branche groeit snel en vooral in 2020 wordt een enorme stijging in de vraag naar EV-laadoplossingen verwacht. Door de fabriek in Bordeaux te renoveren heeft EVBox de productiecapaciteit van snellaadstations meer dan verdriedubbeld naar 5000 laders per jaar. Daarnaast wordt het productaanbod uitgebreid en wordt er fors geïnvesteerd in ontwikkeling en onderzoek. Hiermee hoopt EVBox voorp te blijven lopen op het gebied van nieuwe technologieën en innovaties.

Wellicht ten overvloede: EVBox is een Nederlandse  internationale leverancier van laadinfrastructuur en laad beheersoftware voor elektrische auto’s. Als de dochteronderneming van ENGIE, heeft EVBox momenteel meer dan 100.000 laadpunten in 55 landen geplaatst.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven