EVBox lanceert krachtigste snellaadzuil ooit

Troniq High Power

De Nederlandse startup EVBox, inmiddels dochteronderneming van het Franse energieconcern Engie, heeft zijn krachtigste snellaadzuil tot nu toe onthuld. De Troniq High Power kan een indrukwekkende 400 kW aan vermogen kan leveren, goed voor 100 kilometer bereik in drie minuten.

Een revolutie in laadsnelheid

De Troniq High Power kan een vermogen van 400 kW leveren. Daarmee kan een elektrische auto, mits die geschikt is voor een dergelijke laadsnelheid, aan deze snellaadzuil in theorie een bereik van 100 kilometer opladen in slechts drie minuten.

De nieuwe Troniq High Power snellaadzuil van EVBox is uitgerust met een schaalbare architectuur die bestaat uit maximaal tien vermogensmodules van 40 kW. Hierdoor kan de laadzuil worden aangepast aan de behoeften van verschillende voertuigen en locaties. Afnemers kunnen de laadzuil naar behoefte bestellen met een uitgangsvermogen van 320 kW, 360 kW of 400 kW.

EVBox Troniq High Power

Transitie elektrisch rijden versnellen

“Nu de meeste early adopters al een elektrische auto rijden, moeten we het opladen sneller en meer verspreid dan ooit maken om de volgende groep automobilisten te overtuigen om over te stappen op elektrisch”, zegt Remco Samuels, CEO van EVBox. “High-power charging en de lancering van de EVBox Troniq High Power zijn een enorme stap op weg naar een toekomst waarin elektrische mobiliteit de nieuwe norm is.”

Het bedrijf is van plan om dit jaar tot 2000 eenheden te produceren. Men verwacht vanaf het vierde kwartaal van 2023 met de levering van bestellingen in de belangrijkste Europese markten te kunnen beginnen.

EVBox Troniq High Power

Praktijktests bewijzen succes

De marktintroductie van de EVBox Troniq High Power volgt op een succesvolle testfase op twee locaties in Frankrijk en Nederland. In slechts vijf maanden tijd registreerde het Early Adopter Program (EAP) in de buurt van Amsterdam en Toulouse meer dan 4000 succesvolle laadbeurten en meer dan 1700 uur actief laden. Er werd gedurende die testfase meer dan 91 MWh aan energie werd geleverd aan elektrische voertuigen. De test bevestigde de prestaties en compatibiliteit met verschillende voertuigtypen, accutypen, weersomstandigheden en gebruiksscenario’s.

Winnaar voor drukke locaties

De EVBox Troniq High Power is ontworpen als een winnaar voor drukke locaties zoals snelwegrestaurants en tankstations. Voor deze drukke en mobiele bedrijven betekent sneller laden meer omzet”, zegt Maurice van Riek, CTO van EVBox.

Vorig artikelOntdek de BMW iX5 Hydrogen: is dit de toekomst van waterstofauto’s?
Volgend artikelEn dan is daar zomaar een teaser van de Fiat 600

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in