EV Experience Zandvoort

EV Experience Zandvoort

Op het Circuit Zandvoort kunnen we het eerste weekend van oktober kennismaken met de eerste editie van de EV Experience. Dit evenement is dé gelegenheid om kennis te maken met alles wat met elektrisch rijden te maken heeft.

Kijken, weten en rijden

Je vindt op EV Experience niet alleen een overzicht van het actuele aanbod van elektrische voertuigen. Je kunt ook proefritten met de elektrische voertuigen maken, waarvoor het Circuit Zandvoort uiteraard een perfecte plek is. Daarnaast zijn er ook diverse workshops over alle facetten van elektrisch rijden.

Pop-up stores, proefritten en workshops

Dit keer dus geen brullende motoren en benzinedampen, maar fluisterstille EV’s die voorbij zoeven. Niet alleen elektrische auto’s maar ook e-bikes en elektrische scooters, steps en motoren. In de pitboxen vind je geen racewagens en monteurs maar pop-up stores van diverse automerken en toeleveranciers.

Maar je kunt er niet alleen kijken en je uitgebreid laten informeren maar ook proefritten maken. Op die manier kun je zelf ervaren hoe deze auto’s rijden en welke technologie ze aan boord hebben. Dat geldt ook voor de e-bikes, steps, scooters en motoren die op de paddocks klaarstaan.

In de VIP lounges kun je meedoen aan verschillende workshops, van onder anderen de Vereniging Elektrische Rijders en Laadpas Top 10. Hier kunnen de bezoekers zich onafhankelijk laten informeren over elektrisch rijden en de overstap daar naartoe. Interessant is ook de 21 meter hoge GEM Tower, waaraan de EV’s geladen kunnen worden. Deze is door de TU Eindhoven ontwikkeld en wekt groene stroom op door wind en zon.

 

Coronamaatregelen

De EV Experience heeft groen licht ontvangen voor de organisatie van de gemeente en Circuit Zandvoort. Naar eigen zeggen is de EV Experience het enige automotive event dat de industrie weer fysiek samenbrengt. De garagedeuren van de pitboxen blijven geopend waardoor een buitenevenement ontstaat met een dak erboven. Uiteraard zijn alle geldende regels van het RIVM van kracht.

Het Formule 1 circuit opent haar garagedeuren op 2, 3 en 4 oktober om de energietransitie in een stroomversnelling te brengen. De deuren zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Een update over programmering en deelnemers vind je op de website, waar je ook je Experience Ticket kunt bestellen. Die tickets zijn overigens alleen in een beperkte oplage beschikbaar.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven