Europese typegoedkeuring voor Volta Zero

Volta Zero elektrische truck

Volta Trucks heeft de Europese typegoedkeuring ontvangen voor zijn 16-tons elektrische vrachtwagen, de Volta Zero. De certificering, die bevestigt dat dat de voertuigen voldoen aan de milieunormen en veiligheids- en beveiligingsstandaarden stelt Volta Trucks in staat om deze ‘zero-emission’ truck in serie te produceren en te verkopen.

Pilot Fleet

Hoewel Volta Trucks de typegoedkeuring dus binnen heeft, zal de uiteindelijke configuratie van de elektrische vrachtwagen in nauw overleg met de klanten plaatsvinden. Daarom zal Volta Trucks binnenkort de tweede generatie ‘Production Verification’ prototypes van de Volta Zero afleveren bij klanten in heel Europa. Dit als onderdeel van een ‘Pilot Fleet’ van voertuigen die voor een langere periode aan klanten worden uitgeleend. Vlootbeheerders kunnen op die manier onderzoeken hoe de elektrische Volta Zero het beste in hun bedrijfsvoering past.

Volta Zero dit jaar in productie

De eerste voertuigen zullen naar verwachting in het begin van het tweede kwartaal van 2023 van de band rollen in de fabriek in het Oostenrijkse Steyr. De Volta Zero, die is ontworpen voor een volledig elektrisch bereik van 150-200 kilometer, zal tegen 2026 naar verwachting de uitstoot van ongeveer 1,9 miljoen ton CO2 elimineren.

Volta Trucks CEO, Essa Al-Saleh is verheugd over de ontwikkelingen. Hij noemt het een enorme mijlpaal voor het bedrijf en haar missie om de straten van stadscentra veiliger en duurzamer te maken.

“We hebben een compleet nieuw voertuig vanaf de grond opgebouwd, en het is een bewijs van ons engineering en ontwikkelingsteam dat de Volta Zero deze strenge en veeleisende tests zo snel heeft doorstaan. We zijn nu helemaal klaar voor de start van de serieproductie in onze fabriek in Steyr, Oostenrijk, om vrachtwagens aan onze klanten te leveren en ons werk aan onze missie te beginnen”, aldus Al-Saleh.

Vorig artikelLancia is bezig met de terugkeer van drie iconische modellen
Volgend artikelXpeng lanceert verbeterde P7i sedan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in