woensdag, 28 september, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsEuropese leveringen Rivian begin volgend jaar van start

  Europese leveringen Rivian begin volgend jaar van start

  De Amerikaanse EV-startup Rivian kondigt aan dat het volgend jaar wil beginnen met de eerste leveringen aan Europese klanten. Dat betreft in ieder geval de elektrische bestelwagen die het bedrijf ook voor Amazon bouwt. Of de pick-up en SUV ook naar Europa komen, is niet helemaal duidelijk.

  Rivian zit aardig in de slappe was voor een start-up. Het bedrijf heeft financiële steun van onder anderen Ford en Amazon en ook nog eens een mega-order van Amazon voor de productie van 100.000 bestelwagens in de portefeuille. Daarom mogen we Rivian beschouwen als een van de best gefinancierde startups in de e-mobility scene.

  Volgend jaar naar Europa

  De start-up wil zijn elektrische auto’s begin 2022 naar Europa brengen, aldus de onderneming. Dit stond in een mail die Rivian aan potentiële Europese klanten stuurde en op het “Rivian Owners Forum” bekend werd gemaakt. In de e-mail is niet duidelijk aangegeven op welke wijze de modellen van Rivian in Europa worden verkocht en gedistribueerd.

  Ook is het nog niet 100% duidelijk of beide modellen Rivian (de elektrische SUV R1S en de pick-up R1T) naar Europa zullen komen. Vooral de pick-up schijnt en intern discussiepunt te zijn. Deze zal men waarschijnlijk voorlopig alleen in Noord-Amerika aanbieden. Na de marktintroductie in Europa wil Rivian zijn modellen ook in China lanceren.

  Rivian elektrische bestelwagen

  Mogelijk aangepaste modellen

  Rivian’s CEO R.J. Scaringe gaf enige tijd geleden tegenover Reuters ook aan plannen te hebben voor China en Europa. Hierbij vertelde Scaringe dat Rivian voor Europa en China vooral kleinere modellen overweegt. Dit betreft dan speciaal voor deze markten aangepaste modellen, die Rivian in aldaar gevestigde fabriek gaat bouwen.

  Op zoek naar productie- en showroomlocaties

  Rivian is in Europa op zoek naar een geschikte locatie voor een fabriek waar het bedrijf de elektrische bestelwagens voor Amazon kan bouwen. De start-up overweegt overigens ook locaties buiten Europa. Er is haast bij omdat men volgend jaar al met de productie wil beginnen. Daarom heeft Rivian de hulp van onroerend goed specialist JLL ingeschakeld.

  Naast een locatie voor de productie is JLL ook op zoek naar showroomlocaties in Europa. Ook de diverse vacatures bij Rivian, waaronder ook een paar in Nederland, bevestigen de Europese ambities van Rivian.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Bandentest Hankook Ventus iON: specifiek voor EV’s

  Blijft vreemd: er rijden inmiddels zo’n tien miljoen elektrische auto’s in de wereld, maar een band die precies voor dat type auto is ontwikkeld ontbreekt. Of ontbrak, moeten we zeggen. De iON van Hankook heeft wel de specifieke kenmerken die horen bij een EV.

  e-Videos