Europese Gigafactory van Tesla komt in Duitsland

Tesla’s CEO Elon Musk heeft gisteren verklaard dat de eerste Europese Gigafactory van Tesla in Duitsland zal worden gebouwd. Omdat Musk eerder dit jaar al vertelde dat Duitsland de eerste keuze was, is dat geen grote verrassing. Dat is de uiteindelijk locatie echter wel.

Als de Gigafactory in Duitsland zou komen, werd namelijk aangenomen dat deze in Emden zou komen. Tesla heeft echter besloten om de vierde Gigafactory bij Berlijn te gaan bouwen. Als argumenten voor de keuze voor Duitsland noemde Musk onder meer dat hij het hoge niveau van de Duitse engineering waardeert en een vestiging in het Verenigd Koninkrijk vanwege de Brexit toch te riskant vindt. Musk vertelde verder dat er voor Berlijn is gekozen vanwege de goede mogelijkheden voor de aanvoer van materialen per luchtvracht.

Productie van Model Y en accu’s plus een design center

Volgens het Berlijnse dagblad Tagesspiegel wordt de nieuwe fabriek gebouwd in Grünheide, ten zuidoosten van Berlijn. Musk vertelde tijdens de ceremonie van de Golden Steering Wheel Awards dat er in de nieuwe Gigafactory niet alleen auto’s maar ook accu’s zullen worden vervaardigd. Voorts verklaarde hij dat het hierbij niet om de productie van Model 3 zou gaan, zoals werd verwacht, maar om Model Y. Ook is Tesla voornemens om een design center bij Berlijn te gaan bouwen. Volgens de Duitse media zal de Europese Gigafactory zo’n 7000 tot 10.000 arbeidsplaatsen bieden. Tesla en Musk hebben nog niet verteld wanneer Gigafactory 4 in bedrijf gaat. Diverse media hebben het over 2021 maar dat is nog niet bevestigd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven