elektrische mobiliteit

Europese consument is klaar voor e-mobiliteit

Renault voerde in augustus samen met het marktonderzoeksbureau Ipsos een onderzoek uit. Daaruit blijkt dat acht van de tien Europeanen graag een snelle uitbreiding van de elektrische mobiliteit zouden zien.  Dit onderzoek werd gehouden onder 5.000 deelnemers in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Groot-Brittannië.

Vooral jongere bestuurders

De respondenten wensen niet alleen een breder scala aan elektrische en hybride modellen. Veel respondenten gaven ook aan dat zij zich al een omschakeling in de nabije toekomst kunnen voorstellen. Het zijn volgens de studie vooral de jongere bestuurders met een toenemend milieubewustzijn die de groei van de elektrische mobiliteit aanjagen. Zo verklaarde 46 procent van de jongeren onder de 34 jaar bereid te zijn om over te stappen op een elektrische auto. Ook zou 50 procent een hybride model als volgende auto kiezen. Bovendien vindt 76 procent van de ondervraagden het besturen van een elektrisch of hybride voertuig prettiger dan het besturen van een conventioneel voertuig.

Kennis nog onvoldoende

Uit het onderzoek blijkt ook dat er een grote belangstelling is voor elektrische mobiliteit. Maar het onderzoek geeft ook aan dat een aanzienlijk deel van de ondervraagden (76 procent) er nog maar weinig van af weet. Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek was zich er bijvoorbeeld niet van bewust dat plug-in hybriden ook een verbrandingsmotor hebben. Velen wisten ook niet dat je het starten van het laadproces in elektrische auto’s vooraf kunt instellen. Ook wisten ze niet dat de energie uit de accu (in de toekomst – red.) kan worden terug geleverd aan het net en dat accu’s kunnen worden hergebruikt.

Kosten niet duidelijk

Verder waren veel respondenten zich niet bewust van het feit dat het onderhoud van een voertuig veel goedkoper is dan dat van een conventioneel voertuig. Renault ziet het gebrek aan kennis en ervaring in het omgaan met elektrische voertuigen dan ook als een van de grootste obstakels voor de omschakeling. Het Franse merk heeft met de Zoe de meest verkochte elektrische auto van Europa in het programma.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven