Enovate ME-7

Enovate lanceert eerste model

Ook nu het in China in economisch opzicht wat minder gaat, schieten de nieuwe merken er als paddenstoelen uit de grond. Een van die start-ups is Enovate. Dit merk bestaat slechts een paar jaar maar lanceert nu al haar eerst productiemodel, de ME7.

Uiteraard zoek je het als statup of in een bijzondere nicht, of in de massamarkt. Enovate koos voor het laatste en lanceert met de ME7 dus een mid-size SUV die wordt aangeboden in vijf uitrustingsniveaus. De lokale prijzen lopen op van ongeveer 27.500 euro tot 36.500 euro. De Enovate ME7 is 4,69 m lang, 1,97 m breed en 1,66 m hoog. Met een wielbasis van 2.830 mm gaat de Enovate ME7 de strijd aan met modellen als de NIO ES6 en de Aiways U5. De ME7 heeft een 160 kW elektromotor die een koppel van 330 Nm kan leveren. Kopers kunnen kiezen uit twee verschillende accupakketten met een NEDC-range van 410 km en 530 km.

Enovate ME-7

Nog net geen eenheidsworst

Het is nog geen eenheidsworst maar de Chinese SUV’s lijken allemaal van dezelfde tekentafel te komen. Aan de voorzijde van de ME7 zien we de gebruikelijke gesloten grille, die wordt vergezeld van led-koplampen en een led-strip die de lampen met elkaar verbindt. De structuur van de koplampen en van de luchtinlaten aan beide zijden komt overeen met het logo, dat uit drie strepen bestaat. Aan de achterzijde lijken de achterruit en het achterlichtcluster samen te zijn gevoegd.

Enovate ME-7

Veel beeldschermen

In het interieur zien we een overdaad aan beeldschermen. In het dashboard een digitaal instrumentenpaneel, en op de bestuurder gericht centraal paneel en een apart paneel voor de bijrijder. Aan de achterzijde van de hoofdsteunen van de voorstoelen zien we nog ene set beeldschermen. Uiteraard ontbreekt he de auto ook niet aan een draadloze lader voor de smartphone, keyless entry en keyless activering, elektrische achterklep en alles wat er nog meer automatisch kan. Volgens Enovate beschikt de ME7 over een geavanceerd bestuurdersassistentiesysteem op Level 2 dat in totaal 16 functies omvat, zoals ACC (adaptieve cruisecontrol), APA (actieve parkassistentie) en AEB (autonome noodstop).

Enovate ME-S

Futuristische high-performance sedan

Waar sommige mensen beginnen met modellen in een wat hoger prijssegment, begint Enovate in een populaire prijsklasse. Later wil Enovate ook de duurdere ME-S of ME-Sport op de markt brengen. Dit is een uiterst fraaie high-performance sedan met een futuristisch ontwerp met onder anderen ‘suicide’-deuren, meerdere beeldschermen, 5G-connectiviteit, biometrische analyse technologie. De auto kan autonoom rijden op Level 4, je kunt het stuur dus omhoog klappen. Ook krijgt de ME-S een Solid State-accu. De lancering van dit model moet ergens volgend jaar plaatsvinden.

Enovate ME-S

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven