Engelse startup Charge elektrificeert klassieke Mustang

Heiligschennis? Of een mooie manier om klassieke auto’s de moderniteit in te slepen? Steeds meer bedrijfjes bieden elektrische ombouwpakketten aan voor oldtimers. Neem de Engelse startup Charge, dat in september volgend jaar een Ford Mustang met een stekker op de markt brengt.

Nou is deze Mustang strikt genomen helemaal geen Mustang. Charge maakt gebruikt van carrosserieën met de officiële Ford-licentie, maar onderhuids is er niets klassieks aan. De elektrische Pony Car is leverbaar als fastback en cabriolet. Voor de aandrijving zorgt een 300 kW (408 pk) en 1200 Nm sterke elektromotor. Dat is genoeg om de sportwagen in 3,1 seconden van stilstand naar 100 km/h af te schieten. Zo’n sprintje moet je alleen niet te vaak doen, want anders is de 64 kWh zo leeg. Wat bij normaal gebruik al zo is, want de actieradius is slechts 200 kilometer.

Prijs van 200.000 pond

Charge wil niet meer dan 499 exemplaren van de Mustang bouwen. Betaalbaar wordt hij niet, want de fabrikant vraagt er maar liefst 200.000 pond voor (ruim 225.000 euro). Geïnteresseerden kunnen alvast een aanbetaling doen van 5000 euro. Charge zegt in september 2019 met de levering van de eerste exemplaren te beginnen. De jonge onderneming heeft de Ford ontwikkeld samen met Arrival (bekend van de elektrobusjes) en Michelin. Aan het project werkten technici mee die eerder bij Williams F1, McLaren Automotive en Jaguar Land Rover in dienst waren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven