Elektromotoren in V8-design

elektromotor V8-stijl

Hoe pak je dat aan, als je de klassieke look & feel van een klassieker als de Toyota FJ40 zoveel mogelijk wilt behouden, maar hem wel wilt voorzien van een elektrische aandrijving? Dan kies je voor een elektrische motor die er als een V8 uitziet.

En die motoren bestaan wel degelijk. Ze liggen uiteraard niet zomaar ergens op de plank maar het scheelt nog niet veel. Het Amerikaanse bedrijfje Electric GT namelijk aan een elektrische motor in een omhulsel dat er als een V8-motor uitziet. Om deze oplossing onder de aandacht te brengen, heeft het bedrijf een Toyota FJ40 Land Cruiser uit 1970 hiermee omgebouwd.

Toyota FJ40 elektrisch

 

Betaalbare oplossing

Uiteraard houd je niemand voor de gek als de motorkap eenmaal wordt geopend, maar qua afmetingen en vorm komt de oplossing van Electric GT toch vrij dicht bij een echte V8. De oplossing van Electric GT heeft niet alleen een cosmetisch doel. Men wil niet alleen proberen om nog een beetje de look & feel van een motorblok te handhaven maar zo ook een soort van panklare module leveren. De elektromotor wordt in principe vastgeschroefd aan de transmissie van de Toyota Landcruiser. Daar zijn uiteraard wel wat aanpassingen voor nodig.

Hiermee zou je met name Amerikaanse auto’s, die vaak overeenkomstige motoren hebben, veel makkelijker en goedkoper kunnen elektrificeren. Op die manier is het elektrificeren van een aandrijflijn niet alleen weggelegd voor de rijken.

Eind dit jaar meer bekend

De modules van Electric GT zijn nog volop in ontwikkeling. Er is daarom nog geen prijsinformatie beschikbaar. Wel is bekend dat Electric GT twee typen motoren gaat leveren, een van 140 en een van 240 pk. Tegen het einde van het jaar komt er een grote presentatie waarin meer wordt verteld over de marktintroductie en prijzen.

Vorig artikelVolgende week officiële presentatie Bollinger elektrische SUV’s en pick-ups
Volgend artikelVoor 97 cent per Europeaan kan elke EV rijder moeiteloos Europa door. Column door Maarten Hachmang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in