Geëlektrificeerde slogan voor Peugeot, dat met elektro-208 komt

Peugeot hanteert al sinds 2010 de slogan ‘Motion & Emotion’. Het is alsof het Franse merk de opkomst van de elektrische auto had voorzien, want het hoeft nu niet meer te doen dan een streepje toevoegen. Dan wordt het ‘Motion & e-Motion’.

Dat is de nieuwe slogan die Peugeot wereldwijd gaat hanteren. ‘Motion & e-Motion’ werd al kortstondig gebruikt voor onder meer de retrofuturistische e-Legend Concept, die de show stal op de autosalon van Parijs. Op de aankomende autoshow van Genève (begin maart) introduceert de fabrikant de compleet nieuwe 208, waarvan ook een volledig elektrische variant komt. Tegelijkertijd onthult Peugeot een nieuw logo: een opgewaardeerde variant van aloude leeuw.

Peugeot 208 met 50 kWh-batterij

Net als andere fabrikanten is Peugeot met een elektrisch offensief bezig. Zo’n zes maanden geleden stelde het merk de 508 als plug-in hybride voor. Het model gaat nog dit jaar in productie. Dezelfde aandrijflijn komt ook naar de 3008. De nieuwe 208 staat op het eCMP-platform, dat Peugeot speciaal voor de auto heeft ontwikkeld. De elektrische variant krijgt een 50 kWh-batterij, een 136 pk sterke elektromotor en een actieradius van sowieso meer dan 300 kilometer.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven