elektrische Volkswagen Transporter

Elektrische Volkswagen Transporter kan eindelijk worden besteld, maar wie zou dat willen?

Naast de e-Crafter en de ABT e-Caddy kan nu ook de nieuwe Volkswagen ABT e-Transporter 6.1 worden voorbesteld. Volkswagen investeert miljarden om moderne elektrische personenauto’s te bouwen maar heeft voor het elektrificeren van een uitermate populaire bestelwagen de hulp van ABT nodig.

De bedrijfswagentak van Volkswagen heeft ABT belast met de volledige elektrificatie van VW’s lichte bedrijfsvoertuigen. Dit moet toch uit pure wanhoop zijn gedaan want VW houdt alles graag zelf in de hand. Dat uitbesteden zou nog niet zo erg zijn, ware het niet dat die elektrische Transporter natuurlijk allang beschikbaar had moeten zijn. Bovendien zijn de specificaties van de e-Transporter allesbehalve om over naar huis te schrijven. Naar onze mening zijn ze zelfs inferieur te noemen en zijn ze een aanfluiting voor alles waar Volkswagen voor staat.

Teleurstellende specificaties

Eerder kwam er al een ABT e-Caddy uit deze samenwerking voort waarvan de prestaties ver onder de maat zijn. Nu is het de beurt aan de ABT e-Transporter 6.1. De ABT e-Transporter 6.1 zal alleen met een lange wielbasis beschikbaar zal zijn. De gebruikers hoeven gelukkig geen concessies te doen op het gebied van het laadvolume. De ABT e-Transporter 6.1 biedt de volledige laadruimte van 6,7 kubieke meter, meldt VWN. Je kunt hem net als de versies met verbrandingsmotor inrichten met een universele laadvloer en een kast- of werkplaatssysteem. Hij is ook leverbaar als Combi of Caravelle en kan dan maximaal negen personen vervoeren. Het maximale laadvermogen ligt tussen 977 en 1.096 kilogram, het totale trekkende gewicht met aanhanger is 3.770 kilogram, waarbij tot 750 kilogram ongeremd trekvermogen mogelijk is.

Prestaties niet van deze tijd

Tot zover gaat het nog goed maar nu komt het. Maar ABT heeft de Transporter voorzien van een 83 kW elektromotor met een maximum koppel van 200 Nm. De topsnelheid in de basisversie is – niet lachen – 90 km/u. Er is tegen meerprijs ook een versie leverbaar die 120 km/u haalt maar dit is toch echt niet meer van deze tijd. De elektrische Transporter is uitgerust van een accupakket van welgeteld 37,3 kWh. Inderdaad, de kleine Renault Zoe heeft een accu die de helft groter is.  Afhankelijk van de uitvoering heeft de elektrische VW Transporter tussen 105 en 138 kilometer (WLTP). Hiermee is de actieradius nog minder dan die van de ABT e-Caddy, die bedoeld is om een gecombineerde actieradius van 159 kilometer te bereiken. Uiteraard kun je met de AC-lader van de e-Transporter ook geen potten reken zodat je hem thuis of bij de zaak alleen met 7,2 kW kunt opladen. Snelladen kan met 50 kW. Daarmee is de accu na ongeveer 45 minuten weer tot 80% gevuld.

Wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat er klanten zijn die een voorbestelling willen plaatsen, maar dat kan in ieder geval bij geselecteerde VW-dealers en partners van ABT e-Line.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven