Elektrische supercar Audi PB18 e-Tron gaat in productie

Op het afgelopen Pebble Beach Concours d’Elegance onthulde Audi de PB18 e-Tron, een elektrische kruising tussen een supersportwagen en een shooting brake. Het merk heeft nu besloten om het bijzondere model in productie te nemen. Er komen er niet meer dan vijftig, zo maakte Audi-baas Bram Schot bekend.

Het studiemodel had een bestuurdersstoel, stuur, pedalen en instrumentencluster die te verschuiven zijn. Op die manier is de PB18 te veranderen van een éénzitter (met de bestuurder in het midden) naar een tweezitter met de bestuurder links en de passagier rechts. Het is een concept car-geintje dat ongetwijfeld niet gaat terugkomen op de productieversie. Dankzij de shooting brake-achtige carrosserie van de Audi is er 470 liter aan bagageruimte beschikbaar.

Solid-state batterij

De PB18 wordt aangedreven door drie elektromotoren, waarvan twee op de achteras zijn gepositioneerd en één op de vooras. Ze produceren een systeemvermogen van 680 pk en 830 Nm koppel, al is er een boostfunctie die het vermogen kortstondig naar 775 pk brengt. Dat zou genoeg moeten zijn om in zo’n 2 seconden van stilstand naar 100 km/h te kunnen sprinten. Volgens Audi heeft het studiemodel een solid-state batterij met een capaciteit van 95 kWh. Daarmee zou een actieradius van meer dan 500 kilometer mogelijk zijn. Opladen duurt met een 800 Volt-lader niet meer dan 15 minuten.

Audi e-Tron GT

Audi brengt dit jaar de e-Tron op de markt, een volledig elektrische SUV. In maart komt daar op de autoshow van Genève de compactere e-Tron Sportback bij. Eind vorig jaar presenteerde Audi de concept car e-Tron GT. Die afgeleide van de Porsche Taycan gaat vanaf 2020 vrijwel ongewijzigd in productie, waarna de eerste exemplaren in 2021 aan klanten worden afgeleverd. Wanneer deze PB18 e-Tron van de band gaat rollen, is nog niet bekend.

1 Commentaar

 • Buutvrij| 13/01/2019 bij 16:43

  Mooie vaporware weer van VAG.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven