Homee-NieuwsElektrische Rivian pick-up trotseert de Hells Gate met gemak

Elektrische Rivian pick-up trotseert de Hells Gate met gemak

Wie er nog niet van overtuigd is dat een elektrische aandrijflijn ook uitstekend voor terreinwagens geschikt is, moet deze video maar eens goed bekijken. Hierin stuurt men een elektrische Rivian pick-up de beruchte Hells Gate op. De Rivian volbrengt deze bloedstollende opdracht met gemak.

Vier motoren

De Rivian R1T is uiteraard standaard voorzien van vierwielaandrijving. Daarbij wordt elk wiel aangedreven door zijn eigen elektromotor. Doordat deze motoren individueel kunnen worden aangestuurd en dus ook tegengesteld kunnen draaien, is de R1T zelfs in staat om rond zijn eigen as te draaien. Een ‘tank turn’ heet dat. Verder dragen het vermogen van maximaal 800 pk, het koppel van ongeveer 14.000 Nm (!) en het lage zwaartepunt door de zware accu in de bodem natuurlijk ook in grote mate bij aan de off-road eigenschappen. Bovendien heeft hij verstelbare luchtvering waardoor de bodemvrijheid kan worden vergroot van 20 naar 35 centimeter.

Hells Gate

Bovenstaande video werd vorige week op YouTube werd geplaatst door de gebruiker Paddle Pedal Pedals. In de video kun je zien hoe de Rivian R1T de beruchte Hells Gate in Moab, Utah trotseert. Hells Gate is een met rotsen bedekt pad in het San Flats Recreation Area in het oosten van Utah, dat bekend staat als uitermate steil en verraderlijk. Je moet er niet aan denken dat er daar een auto op zijn kant terecht komt en naar beneden glijdt. Het is dan ook een populaire plek voor off-road enthousiastelingen om de kwaliteiten van hun 4×4’s te testen. De steile helling is zelfs voor de krachtigste terreinauto’s een zware opgave maar de elektrische pick-up van Rivian kon hem zonder aanpassingen echter met verrassend gemak bedwingen.

Alleen de Rivian SUV komt naar Europa

Voor de goede orde: Rivian heeft net de productie van de R1T pick-up gestart. Hoewel Rivian zijn voertuigen ook in Europa aan wil bieden, zal dat waarschijnlijk niet het geval zijn met deze pick-up. Daarvoor is de vraag in Europa te gering. Maar de technisch vergelijkbare SUV, de Rivian R1S, komt hoogstwaarschijnlijk wél naar Europa.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos