Elektrobusje Renault EZ-FLEX begint aan twee jaar durend testtraject

Deze nieuwe Renault EZ-FLEX heeft een actieradius van slechts 100 kilometer. Dat is met opzet, want het opvallende elektrobusje is bedoeld voor koeriers. En die leggen in de stad gemiddeld 50 kilometer per dag af. Zegt Renault.

De compacte EZ-FLEX is 3,86 meter lang, 1,65 meter breed en 1,88 meter hoog. Heel belangrijk is zijn draaicirkel van slechts 4,5 meter, die hem geschikt maakt voor inzet in krappe binnensteden. Ter vergelijking: een ruim 4 meter lange Renault Clio heeft een draaicirkel van 11 meter.

Slechts twaalf stuks

Een productiemodel is de EX-FLEX niet. Renault levert twaalf exemplaren aan diverse bedrijven en gemeenten in Europa. Die zullen het Postman Pat-achtige bestelbusje twee jaar lang in de praktijk aan de tand voelen. De EX-FLEX is voorzien van sensoren om het gebruik in kaart te brengen.

Data-analyse

Er worden verschillende soorten gegevens verzameld. Over de locatie, kilometerstand, het bereik, de snelheid, het aantal stops en het gebruik van de laadopening. De data wordt in real time of een keer per dag gedeeld, zodat die door Renault geanalyseerd kan worden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven