Elektrische Polestar 2 wordt concurrent voor Tesla Model 3

De Tesla Model 3 krijgt later dit jaar concurrentie van de Polestar 2, waarvan dit een eerste teaserafbeelding is. Polestar was eerst het performancelabel van Volvo, maar werd in 2017 afgesplitst als nieuw elektromerk. Het eerste model ervan, de Polestar 1, is een plug-in hybride met 600 pk en 1000 Nm koppel.

Qua uiterlijk is de Polestar 1 een doorontwikkeling van de Volvo Concept Coupé uit 2013. Hij zou een volledig elektrische actieradius van 150 kilometer hebben en gaat in Europa 155.000 euro kosten, exclusief belastingen. Polestar biedt ook een soort abonnementen op de auto aan. Die hebben een looptijd van twee of drie jaar. In het maandtarief (dat nog niet bekend is) zullen alle kosten worden inbegrepen, behalve de brandstof.

Autoshow van Genève

In tegenstelling tot de Polestar 1 is de 2 een volledig elektrische auto. Hij zou een actieradius van zo’n 480 kilometer hebben en een vermogen van 400 pk. Op bijgaande foto is alleen een stuk van de achterkant te zien, maar volgens Polestar wordt de 2 een hatchback in de trant van de Tesla Model S. Het model wordt al in maart gepresenteerd op de autoshow van Genève , maar komt pas in 2020 op de markt. In 2022 volgt een elektrische SUV, genaamd Polestar 3.

Als eerste in Nederland

Nederland is een van de eerste landen waar Polestar wordt geïntroduceerd. Vanaf halverwege dit jaar is de 1 hier te koop en ook in Duitsland, Noorwegen, Zweden, China en de Verenigde Staten. Er komen zogenoemde Polestar Spaces, waar klanten met de auto’s kunnen kennismaken. Voor het onderhoud kunnen klanten bij Volvo-dealers terecht. Polestar bouwt momenteel aan zijn eerste eigen fabriek. Die komt in de Chinese stad Chengdu te staan.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven