elektrische Opel Vivaro-e

Elektrische Opel Vivaro-e kan aanhangers tot 1000 kil0 trekken

Opel presenteert met de Vivaro-e zijn eerste elektrische bestelwagen. Deze lichte bestelwagen is verkrijgbaar in drie lengtes en verschillende carrosserieën. Het is een van de weinige elektrische bestelwagens die ook een behoorlijke aanhanger kan trekken. Iets wat in dit segment soms een belangrijk koopargument is.

De Opel Vivaro-e zal vanaf de zomer beschikbaar zijn voor bestelling en zal in de loop van het jaar aan klanten worden geleverd. Volgens Opel is de elektrische Vivaro net zo variabel en flexibel als elke andere Vivaro. Het maximale laadvermogen ligt ook maar iets onder dat van vergelijkbare conventionele modellen. En voor veel zakelijke gebruikers is het natuurlijk goed om te weten dat de elektrische Opel Vivaro ook een aanhanger kan trekken. Het trekgewicht is weliswaar beperkt tot 1000 kilogram maar daar komen de meeste mensen wel mee uit de voeten.

Drie lengtes

Opel levert de Vivaro-e in drie lengtes. De kortste is de 4,60 meter lange Vivaro-e S. Deze vult het gat tussen de Opel Combo en de grotere Opel bestelwagens. Hij heeft een laadvolume van 4,6 tot 5,1 kubieke meter. De andere versies van de Vivaro-e heten M en L en zijn 4,95 meter en 5,30 meter lang. De twee grote Vivaro-e modellen hebben een laadvolume van respectievelijk 5,8 en 6,6 kubieke meter.

Opel Vivaro-e laadvolume

Keuze uit twee accupakketten

Interessant is ook het feit dat kopers kunnen kiezen uit twee accupakketten. Veel van dit soort bestelwagens worden alleen voor lokaal vervoer gebruikt. Dan is de investering in een groot en duur accupakket niet altijd even verstandig. Het kleinste accupakket van 50 kWh geeft de Opel Vivaro-e altijd nog een actieradius van 230 kWh volgens de WLTP-norm. Voor wie een groter bereik wil, levert Opel de elektrische Vivaro ook met een 75 kWh accu. Daarmee is de actieradius een heel verdienstelijke 330 kilometer. Voor een grotere efficiëntie kan de bij het remmen of inhouden vrijgekomen energie worden gerecupereerd.

Laden

Je kunt de Opel Vivaro-e kan worden opgeladen aan een stopcontact, laadpaal of snellader. Aan die snellader kan de Vivaro met maximaal 100 kW worden opgeladen. Het 50 kWh accupakket kan daarmee in 30 minuten tot 80 procent worden geladen. Met de grote 75 kWh accu zou dit 45 minuten duren. Voor normaal laden is er af fabriek een 7,4-kW laadaansluiting aanwezig. Er is ook een 11-kW on-board lader verkrijgbaar. Opel geeft acht jaar garantie of 160.000 kilometer op de accu.

Prestaties

De elektrische versie van de Opel Vivaro heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en een maximaal koppel van 260 Newtonmeter. Hiermee bereikt hij een topsnelheid van 130 km/u. De Opel Vivaro-e is verkrijgbaar als klassieke bestelwagen, met als dubbele cabine, als personenbus en als platform cabine. Met een maximaal toegestane massa tussen 2800 en 3100 kilo kan de elektrische Vivaro ladingen tot 1275 kilogram vervoeren.

Assistentiesystemen

Net als zijn conventioneel aangedreven varianten biedt de nieuwe Vivaro-e verschillende assistentiesystemen voor de bestuurder. Naast een head-up display beschikt hij ook over een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, geavanceerde verkeersbordenherkenning, vermoeidheidswaarschuwing, semi-adaptieve snelheidsregeling, waarschuwing voor botsingen aan de voorzijde en noodremassistenten. Ultrasone sensoren aan de voor- en achterzijde waarschuwen de bestuurder voor obstakels bij het parkeren en houden de dode hoek in de gaten. Een 180 graden achteruitrijcamera geeft zijn beelden door aan het touchscreen in de cabine.

Dashboard elektrische Opel Vivaro-e bestelwagen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven