Elektrische opvolger Opel Grandland gepland voor 2024

Elektrische Opel Grandland-e

De Opel Grandland SUV krijgt een volledig elektrische opvolger. Met een investering van 130 miljoen euro in het Duitse Eisenach-fabriek, zet Opel grote stappen richting een volledig elektrisch aanbod. De productie van dit nieuwe model zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 starten.

Elektrische transformatie van de Grandland

Opel heeft de volledig elektrische opvolger van de Grandland aangekondigd. Het model zal gebruikmaken van Stellantis’ STLA Medium-platform en de productie zal naar verwachting starten in de tweede helft van 2024. Er zijn nog geen details bekend over de productiecapaciteit en voertuigspecificaties. De mogelijke actieradius zou misschien wel 700 kilometer kunnen bedragen, zoals Peugeot aankondigde voor de e-3008. Men heeft drie elektrische aandrijflijnen voor de Opel Grandland-e in de planning, waaronder een vierwielaandrijving met twee motoren.

Investeringen om fabriek in Eisenach te moderniseren

Stellantis investeert 130 miljoen euro in de Eisenach-fabriek. Het doel van de investering is om de kwaliteit te verbeteren en kosten te reduceren. Eisenach viert haar 30-jarig bestaan met 3,7 miljoen geproduceerde voertuigen.

Elektrische Opel Grandland-e

Opel’s ambitieuze elektrische toekomst

Opel streeft ernaar om tegen 2028 een volledig elektrisch merk te zijn. De investering in de Eisenach-fabriek is een belangrijke stap richting dit doel. Dit maakt deel uit van Stellantis’ Dare Forward 2030-strategieplan, waarbij het bedrijf meer dan 30 miljard euro investeert in elektrificatie en software tot 2025.

In verband daarmee heeft Stellantis heel wat nieuwe modellen in de planning. Zo zullen ook de Peugeot 3008 en 5008 elektrische opvolgers krijgen op basis van het STLA Medium-platform. De onthulling van de Peugeot e-3008 wordt verwacht in de tweede helft van 2023. Andere merken binnen Stellantis, zoals DS, Citroën, Fiat en Jeep, zouden ook met mogelijke elektrische modellen kunnen komen.

Vorig artikelWaze-app kan nu ook via laadpalen navigeren
Volgend artikelKia presenteert met de EV5 Concept ook een compacte elektrische SUV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in