Fiat Panda geïnspireerd op Centoventi

Elektrische, op Centoventi geïnspireerde Fiat Panda komt in 2023

De Panda behoort tot de vaste waarden van Fiat. Het huidige model dateert nog van 2012 maar we zullen nog even moeten wachten op een nieuwe versie. Deze staat gepland voor 2021. Helaas moeten we nog tot 2023 wachten tot er een elektrische versie komt van de nieuwe, op de Centoventi geïnspireerde Fiat Panda.

Uitstootnormen

Ook de Italiaans-Amerikaanse FCA-groep moet zich houden met de strikte Europese uitstootnormen. Daardoor moet het volledige productengamma vanaf eind 2020 gemiddeld niet meer dan 95 g/km CO2 uitstoten. Omdat dit niet altijd lukt, kopen concerns wel eens emissiecredits in bij bijvoorbeeld Tesla. Dat zijn uiteraard slechts tijdelijke maatregelen. Fiat zet vooral in op elektrische auto’s. Daarom heeft het Italiaanse merk onlangs nog de elektrische versie van de Fiat 500 aangekondigd. Maar ook de Fiat Panda zal in elektrische uitvoering op de weg komen, volgens Olivier François.

Fiat Panda ook elektrisch

De FCA-CEO vertelde aan het Britse Autocar dat de volgende generatie Panda ook zal worden geleverd met een elektrisch aandrijflijn. De volgende Panda zal qua uiterlijk sterk zijn geïnspireerd op het Centoventi-conceptmodel zal in 2021 op de markt komen. Helaas moeten we nog wel tot 2023 wachten op de komst van een elektrische versie.

Klein accupakket

De elektrische Panda zal een soort van modulaire accu krijgen. Standaard wordt de elektrische Panda geleverd met een klein, betaalbaar accupakket dat goed is een rijbereik van ongeveer 100 kilometer. Dit doet men om de aanschafprijs zo laag mogelijk te houden. Voor een grotere actieradius kan men bij de dealer een extra of groter accupakket kopen of huren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven