vrijdag, 21 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsElektrische Nissan Micra aangekondigd, komt over twee jaar

  Elektrische Nissan Micra aangekondigd, komt over twee jaar

  Nissan heeft een opvolger van de kleine Micra aangekondigd. Deze komt in 2024 en zal een volledig elektrisch model zijn. De actieradius bedraagt 400 kilometer, dat veel is voor een dergelijk compact model. De prijs van die elektrische Nissan Micra moet gelijk zijn aan vergelijkbare auto’s met verbrandingsmotor.

  Niet duurder dan met verbrandingsmotor

  Dat laatste is natuurlijk een interessant gegeven. Er zijn immers nog steeds heel weinig écht betaalbare elektrische auto’s op de markt. En juist in dat segment wordt er door de kopers sterk op de prijs gelet. Volgens Nissan zal de elektrische Micra de elektrische auto ‘democratiseren’ omdat de prijs gelijk zal zijn aan die van auto’s met verbrandingsmotor in hetzelfde segment.

  Nissan’s COO Ashwani Gupta zegt dat EV’s aantrekkelijk moeten worden voor klanten. Ze moeten ook zonder stimuleringsmaatregelen aantrekkelijk zijn. “Het doel is om qua prijs gelijk te zijn aan ICE’s, maar betere prestaties te leveren”, voegt hij eraan toe.

  CMV-BEV architectuur

  Om de kosten te drukken, zal de Japanse autofabrikant de elektrische Nissan Micra op de nieuwe CMF-BEV architectuur bouwen. Het CMF-BEV platform is een doorontwikkeling van de CMF-architectuur van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie, die bijvoorbeeld ook al gebruikt wordt voor de Renault Clio, Renault Arkana en de Nissan Juke.

  Men houdt de ontwikkelingskosten van de elektrische variant van dit platform doordat men meer dan de helft van de niet-elektrische componenten van het huidige CMF-B platform overneemt. Het platform zou 33% goedkoper dan dat van de Renault ZOE moeten zijn en een 10% lager energieverbruik hebben. Verder zal het platform ruimte hebben voor een accupakket waarmee een actieradius van zo’n 400 kilometer kan worden bereikt.

  De nieuwe CMF-BEV architectuur zal overigens ook de basis vormen voor de aangekondigde Renault R5 en toekomstige modellen van Dacia én Alpine. Men verwacht ongeveer 250.000 voertuigen per jaar op basis van dit platform te gaan bouwen.

  Uit de teasers van de aangekondigde elektrische Nissan zijn nogal wat overeenkomsten met de derde generatie van de Micra. Dat is het rondere model, dat tussen 2003 en 2010 werd gemaakt.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos