Elektrische Mercedes G-Klasse wordt in 2024 verwacht

Elektrische Mercedes G-Klasse / EQG

Het was allesbehalve een verrassing, dat er een elektrische versie van de Mercedes-Benz G-Klasse komt. We hebben er al de nodige teasers van mogen zien, onder anderen van een testrit met een prototype. De eerste mediavertegenwoordigers mochten nu een ritje maken in een pre-productieversie.

Al sinds 2019 heeft Mercedes het erover dat het overweegt om de G-Klasse te elektrificeren. Het eerste concrete voorproefje van het ontwerp van de elektrische G-Klasse werd ons vorig jaar voorgeschoteld in de vorm van het EQG-concept. Volgens de recente beelden van de gecamoufleerde prototypes zal de elektrische G-Klasse qua uiterlijk weinig afwijken van het voertuig met verbrandingsmotor. De grille is uiteraard gesloten front en ook de koplampen zijn anders. Verder zouden de verschillend aangedreven versies amper moeten verschillen. De fans van de G-Klasse kunnen gerust zijn, beloofde Mercedes CEO Ola Källenius: “Hij heeft een cultstatus. Hij is uniek. De G zal altijd een G blijven.”

Kan om zijn as draaien

Källenius vertelt dat Mercedes de elektrische versie van de iconische G-Klasse vanaf 2024 zal aanbieden. Of hij inderdaad EQG zal gaan heten, wordt nog even afachten. Duidelijk is wel dat hij bij – hoe kan het ook anders – Magna-Steyr gebouwd zal worden en “fenomenale prestaties” zal leveren, op én naast de weg.

De elektrische G-Klasse krijgt maar liefst vier motoren, voor ieder wiel een. Elk wiel – bij de pre-productiemodellen althans – kan sturen en onafhankelijk worden bediend. Dat maakt de auto veel wendbaarder. De auto kan zelfs ter plekke om zijn as draaien. Daarmee wedijvert de elektrische Mercedes G-Klasse dus met de ‘crabwalk’ van de elektrische Hummer en de ‘tankturn’ van Rivian. De G-klasse (of EQG) krijgt een off-road reductie die kan worden geactiveerd via een schakelbare versnellingsbak.

Elektrische Mercedes G-Klasse / EQG

Ook met “hoogwaardige siliciumcellen”

Mercedes zal de elektrische G-Klasse aanbieden met verschillende accuopties. Daaronder ook “hoogwaardige siliciumcellen” van partner Sila. Christoph Starzynski, Mercedes Vice President Electric Vehicle Architecture: “We zullen de wereld laten zien wat er mogelijk is als je de energiedichtheid met 20 tot 40 procent verhoogt.”

Het accupakket, wat uiteraard bijdraagt aan het lage zwaartepunt van de elektrische Mercedes G-Klasse, is geïntegreerd in het robuuste ladderframe. Hierdoor kan hij ook bij extreme hellingshoeken stabiel op de grond blijven staan. Mercedes plaatst ter bescherming van de accu extra robuuste bodembeschermkappen.

Vorig artikelMagic Ride van Mocci heeft een recyclebaar kunststof frame
Volgend artikelElectroMobility Poland gaat auto’s met Geely’s SEA-platform bouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in