PluggedIn
Homee-NieuwsElektrische maanbus van Toyota heeft actieradius van 10.000 kilometer

Elektrische maanbus van Toyota heeft actieradius van 10.000 kilometer

Kijk, dat is nog eens een actieradius. Toyota komt met een elektrische auto die ruim 10.000 kilometer ver zou kunnen komen. Dat is ook nodig, want snellaadstations zijn er op de maan niet. En dat is precies waar deze lunar rover naartoe moet.

Toyota heeft het gevaarte ontwikkeld samen met de Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA). De maanbus biedt plaats aan twee astronauten en is voorzien een drukcabine, zodat de heren/dames binnen hun ruimtepak kunnen uittrekken. Voor de aandrijving zorgen een paar elektromotoren die stroom krijgen van zonnepanelen en brandstofcellen. Er zijn genoeg waterstoftanks aan boord voor een actieradius van ruim 10.000 kilometer.

Volledig autonoom

Volgens Toyota heeft de lunar rover zo’n lange adem omdat hij op ver uiteenliggende plekken op de maan gaat worden ingezet. Het is de bedoeling dat hij in 2029 naar de maan wordt gevlogen, volledig autonoom naar een oppiklocatie kan rijden en daar wacht op de later arriverende astronauten. Binnenin zijn 6,0 meter lange, 5,2 meter brede en 3,8 meter hoge carrosserie biedt de zeswielige machine zo’n 13 vierkante meter ‘woonoppervlak’.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos