maandag, 17 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsElektrische Ford F-150 Lightning is verrassend scherp geprijsd

  Elektrische Ford F-150 Lightning is verrassend scherp geprijsd

  Al jaren gonst het vanuit de VS met nieuws over elektrische pick-ups. Heel veel merken kondigden een elektrische pick-up aan terwijl Ford, dat met de F150 de populairste pick-up heeft, leek een beetje de boot te missen. Dat hebben we misschien wel helemaal verkeerd ingeschat.

  Want, nu Ford de langverwachte elektrische F150 Lightning aankondigt, blijkt dat deze volgend jaar al in productie gaat, een verrassend scherpe prijs heeft én de sterkste F150 ooit is. Daarmee zou Ford nieuwkomers als Tesla, Rivian, Bollinger, Atlis en Hyzon en concurrenten als GM wel eens te snel en te slim af kunnen zijn. Ford start de verkoop van de F150 Lightning start voorjaar 2021. Men verwacht volgend jaar ook al te kunnen starten met de productie. Het is helaas nog niet duidelijk hoeveel eenheden Ford volgend jaar kan produceren.

  Ford F-150 Lightning

  F150 Lighting heeft verrassend aantrekkelijke prijs

  Een minstens zo aangename verrassing is het prijskaartje. Terwijl men verwachtte dat de Ford F150 Lightning voor zo’n 60.000 tot 75.000 dollar over de toonbank zou gaan, blijkt de vanafprijs net onder de 40.000 dollar te liggen. De Rivian R1T, een van de gedoodverfde concurrenten, is verkrijgbaar vanaf 75.000 dollar. Dat is weliswaar een extra compleet uitgevoerd introductiemodel, maar toch. Een ander voorbeeld: de prijzen van de elektrische Chevrolet Silverado, die men pas in 2023 verwacht, beginnen waarschijnlijk bij 50.000 dollar. Alleen van de Tesla Cybertruck verwacht men dat de prijs ook rond de 40.000 dollar zal beginnen.

  Ford zet serieuze stappen

  Hoewel het er op leek dat Ford een vrij afwachtende houding op het gebied van elektromobiliteit aannam, is de Amerikaanse autofabrikant toch echt serieuze stappen aan het zetten. Met de Mustang Mach-E bijvoorbeeld. Daarmee zette Ford een geheel nieuw, niet geëlektrificeerd maar écht elektrisch model op de markt. Ook van de elektrische Ford Transit mogen we veel verwachten. Voor het Europese volumesegment van de Fiesta en Focus roept Ford de hulp in van de Volkswagen Groep door daar het MEB-platform af te nemen. Dat lijkt misschien een zwaktebod. Maar het kan natuurlijk ook een heel slimme manier om de beschikbare ontwikkelings- en productiecapaciteit te optimaliseren.

  Onderschat het belang van de elektrische F150 niet

  De Ford F150 Lightning is misschien wel het belangrijkste elektrische model ooit op de Amerikaanse automarkt. Natuurlijk, Tesla was baanbrekend, maar de aantallen die Tesla in de VS verkoopt vallen in het niet bij de volumes die de autofabrikanten met pick-ups wegzetten. Daarom is de elektrische F-150, de markleider is het populairste segment in de VS, vele malen belangrijker. Ook omdat de doelgroep voor een groot deel behoorlijk conservatief is. Het is dus best wel spannend hoe die de elektrische F150 zullen ontvangen. Laten we hopen dat de onverwacht lage prijs van de F150 Lightning hun scepsis over elektrisch rijden gauw doet vergeten. Want als er ergens voertuigen zijn die een grote hoeveelheid CO2 produceren, zijn het wel die Amerikaanse pick-ups.

  Ford F-150 Lightning

  Wat krijg je voor die $40.000?

  De elektrische F-150 Lightning pick-up zal vanaf het voorjaar van 2022 te bestellen zijn vanaf 39.974 dollar. Het luxueus uitgeruste LT topmodel gaat 52.974 US dollar kosten. Hij krijgt een vermogen van 563 pk en een koppel van 1.050 Nm, waarmee hij in iets meer dan 4 seconden naar 100 km/u kan accelereren. In het interieur zien we een 15,5-inch centraal touchscreen en de software-updates gaan zoals het hoort over-the-air. Verder heeft de F150 Lightning een opvallend grote frunk van 400 liter – zeg maar gerust een complete kofferbak – en biedt hij ook de mogelijkheid om het voertuig te gebruiken als energieopslag. Ook beschikt de elektrische Ford F150 over een pakket assistentiesystemen dat halfautomatisch rijden mogelijk maakt, inclusief rijden zonder de handen aan het stuur in zogenaamde “Blue Zones”.

  Ford F-150 Lightning grote frunk

  Gerelateerd

  1 REACTIE

  1. Hoe groot id batterij voor de 40k versie aub? Heeft de 40k versie ook de power mogelijkheden en ih meteen beschikbaar of moet je jaren wachten zoals bij n Tesla? Kan je deze auto makklk als huisbatterij gebruiken zonder allerlei omwegen om het te omzeilen?

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos