Fiat 500 Electric

Elektrische Fiat 500 gaat volgend jaar in productie

Fiat Chrysler gaat zo’n 700 miljoen investeren in een productielijn voor de elektrische versie van de Fiat 500. De eerste productierobot is al geïnstalleerd en komend voorjaar moet de Fiat 500 Electric in productie gaan.

Het bedrijf heeft in de Mirafiori-fabriek in Turijn de eerste productierobot voor de eerste volledig elektrische Fiat 500 laten installeren. In het tweede kwartaal van volgend jaar moet de productie beginnen. Fiat wil volgens Pietro Gorlier, Chief Operating Officer EMEA, jaarlijks 80.000 eenheden van de elektrische Fiat 500 produceren. De productiecapaciteit kan zo nodig worden uitgebreid.

Fiat 500E in productie

Nieuw model

Gorlier vertelt dat het om een volledig nieuw model gaat, dat dus geheel los van de bestaande Fiat 500 zal worden geproduceerd. De nieuwe 500E is en wordt volledig nieuw ontworpen, ontwikkeld en gebouwd. Het is volgens Gorlier het zoveelste voorbeeld van het vermogen van Fiat Chrysler om te creëren en te innoveren. Er gaan op internet al diverse renderings en schetsen rond die het design van de nieuwe Fiat 500E suggeren. We zullen nog wat geduld moeten hebben voordat er officiële foto’s worden vrijgegeven. De officiële onthulling van de elektrische Fiat 500 is namelijk gepland voor de Autosalon van Genève (maart 2020). Bovenstaande foto is van de geëlektrificeerde Fiat 500 die sinds een jaar of vijf in de Verenigde Staten wordt verkocht.

Meer investeringen

Het is niet de enige investering die FCA doet. De nieuwe productielijn voor de elektrische Fiat 500 maakt deel uit van een investering van vijf miljard euro die Fiat Chrysler in haar Italiaanse fabrieken wil doen. In Turijn ontwikkel Fiat Chrysler een nieuw centrum voor elektrische mobiliteit waar nu al 260 mensen werken. “De nieuwe elektrische Fiat 500 is slechts de eerste fase van ons investeringsplan voor Mirafiori”, aldus Gorlier. “Dit project zal worden gevolgd door een vernieuwing van het Maserati-gamma, te beginnen met de Levante, en de toevoeging van andere modellen zoals gepland in ons businessplan.”

e-Mobility

In de afgelopen weken heeft Fiat Chrysler voor de EMEA-landen een e-Mobility unit opgezet. Deze is verantwoordelijk voor de coördinatie van alle activiteiten met betrekking tot elektrificatie. FCA heeft onlangs ook overeenkomsten gesloten met Enel X en Engie. Daardoor kan het bedrijf haar klanten ook energie voor de geleverde EV’s leveren. In Italië heeft de FCA Group plannen om meer dan 3000 oplaadpunten te plaatsen. Het betreft 900 oplaadpunten bij de productielocaties en parkeerplaatsen voor werknemers, ongeveer 1200 oplaadpunten bij de Leasys Mobility Stores. Bij de Italiaanse Fiat-dealers komen meer dan 1100 laadpunten.

Vehicle-to-Grid

Fiat Chrysler evalueert momenteel ook de innovatieve Vehicle-to-Grid-technologie. Deze stelt voertuigen in staat om de elektriciteit terug te geven aan het elektriciteitsnet. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als er een piek in e vraag naar elektriciteit is. Als de vraag weer normaal is kan er weer worden overgeschakeld naar opladen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven