elektrische Ferrari

Elektrische Ferrari komt in 2025

Ferrari lanceerde onlangs zijn eerste hybride auto, de SF90 Stradale, maar heeft nu al zijn zinnen gezet op een volledig elektrische auto. Gisteren kondigde Ferrari’s interim-CEO John Elkann op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering aan dat Ferrari in 2025 zijn eerste volledig elektrische supercar zal lanceren.

“U kunt er zeker van zijn dat dit alles zal zijn wat de ingenieurs en ontwerpers in Maranello zich kunnen voorstellen voor zo’n mijlpaal in onze geschiedenis,” zei Elkann in een transcript van zijn opmerkingen die door Ferrari werden verstrekt. Men verstrekte geen andere details over de auto. We zullen nog even moeten wachten om een beter idee te krijgen van wat er gaat komen.

Allesbehalve een spontane beslissing

Het ging niet vanzelf, de keuze voor een volledig elektrische Ferrari. De voormalige CEO, wijlen Sergio Marchionne verklaarde in 2016 dat een elektrische Ferrari een “bijna obsceen concept” is. Twee jaar later meldde het bedrijf dat het wel degelijk een elektrische supercar zou aanbieden maar dat het nog even zou duren. Eind 2019 zei voormalig CEO Louis Camilleri dat die Ferrari EV er pas na 2025 zou komen. Nu zegt Ferrari dus dat we die auto in 2025 tegemoet kunnen zien.

Dit gedoe is natuurlijk ook een heel natuurgetrouwe weerspiegeling van een veranderende wereld. Veel Europese landen streven ernaar om uiteindelijk de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren volledig te verbieden. Als dat zou gebeuren, zal elke autofabrikant van iedere soort een elektrische versie nodig hebben. Dus ook het idee van een Ferrari zonder een V6, V8 of V12 is iets waar we aan moeten wennen.

Pandemie zorgde voor lichte daling

Verder meldde Elkann dat Ferrari vorig jaar 9119 auto’s verkocht. Een daling van 10 procent jaar-op-jaar, maar gezien de pandemie is het nog best een goed resultaat. Daarnaast zei Elkann dat Ferrari in de komende maanden drie nieuwe modellen zal lanceren, Ook vertelde hij dat de Purosangue SUV op schema ligt en zijn première in 2022 zal beleven.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven